Čtvrtý podnik MS Superbiků – Imola

Je tu čtvrté kolo mistrovství světa produkčních motocyklů, tentokrát na slavné závodní dráze Autodromo Enzo e Dino Ferrari v italském městě Imola, které se nachází v provincii Boloňa. O nadcházejícím víkendu se představí znovu jezdci a týmy všech kubatur – Superbike, Supersport, Superstock 1000 a Superstock 600.

Kapitoly článku

Závodní okruh v Imole má 4936 metrů dlouhou dráhu, která v nejširším bodě měří 12 metrů. Rekord v čase na kolo tam od roku 2013 drží Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) s časem 1'47,274 sekundy. Rekord Superpole zajel loni také Tom Sykes časem 1'45,981 sekundy. Britský závodník Kawasaki tam loni oba závody třídy Superbike vyhrál.

!!! V letošním roce můžete tipovat na výsledky jednotlivých závodů třídy Superbike a bojovat tak o hezké ceny a pohár pro vítěze kategorie WSBK 2014 !!! - ZDE

Seznam jezdců třídy Superbike - ZDE

Superbike – preview

Po úvodních třech kolech v Austrálii, španělské Aragonii a nizozemském Assenu má většina jezdců na svých kontech start v celkem šesti závodech. Z těchto šesti závodů nejvíc vytěžil úřadující mistr světa Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), který má nyní 108 bodů a celkem troje umístění na stupních vítězů, kde byl dvakrát první, jednou druhý a třetí. Jeho náskok v této chvíli představuje dvanáct bodů, což na poměry superbiků není vůbec nic, takže Sykes musí pokračovat v nastaveném tempu a nepolevit. Před sebou má závod v Imole, kde se mu loni dařilo, protože tam získal double a to znamená, že tam bude silný i letos.

Na průběžné druhé pozici je Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team) jemuž se loni v Imole až tak nedařilo, ale byl tam jednou třetí. Francouz stabilně získává body, což mu stačí, aby se držel na předních příčkách a síly na útok si šetřil na závěr sezony. Stejně jak vedoucí Sykes letos vyhrál dva závody a jednou by třetí. Bez umístění na stupních vítězů skončil v Aragonii, takže odtud také pramení jeho ztráta dvanácti bodů.
Jen tři body za Guintolim je jeho krajan Loris Baz (Kawasaki Racing Team), týmový kolega Brita Sykese. Baz je velmi talentovaným jezdcem, což také už od předsezonních testů dokazuje, jenže mu zatím chybí zkušenosti, které mají jeho výrazně starší soupeři a to je momentálně rozdíl, který je dělí, třebaže je v této chvíli už minimální. Tři druhá místa z šesti závodů je rozhodně velmi dobrá bilance.

Situace na prvních čtyřech místech je poměrně vyrovnaná, protože čtvrtý Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike Team) ztrácí na třetího Baze jen čtyři body a na vedení v šampionátu bodů devatenáct. Rea může být s úvodem sezony spokojený, má tři umístění na stupních vítězů a z toho dvoje třetí místa a jedno vítězství v deštivém závodu v Assenu. Loni v Imole Rea zajel velmi dobrý druhý závod v němž obsadil druhé místo, takže proč by to nemohl zopakovat také o nadcházejícím víkendu.
První pětici průběžného hodnocení šampionátu uzavírá Marco Melandri (Aprilia Racing Team). Italský závodním rozhodně není na pozici, na které by chtěl být a rovněž jeho ztráta v podobě devětatřiceti bodů na Sykese a dvaceti na Jonathana Rea není to, co by mu dělalo zvlášť velkou radost. Melandri jede prvním rokem u Aprilie a bude muset zabrat, protože jeho týmový kolega Guintoli je těsně za lídrem Sykesem a v těchto patrech tabulky by vedení Aprilie chtělo vidět také svého druhého jezdce tovární stáje.
Nejlepším z jezdců kategorie EVO je v této chvíli Ital Niccoló Canepa (Alstare Racing), který si polepšil v Assenu, když v obou závodech porazil své konkurenty a to včetně Davida Saloma (Kawasaki Racing Team), který teď na Canepu ztrácí jeden jediný bod.

Průběžné hodnocení třídy SuperbikeZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist