Čtrnáctý podnik MS Superbiků v Jerezu

Kapitoly článku

Superstock 600/ 1000 - preview

V třídě Superstock 600 bojují o evropský titul celkem čtyři jezdci. Franco Morbidelli (San Carlo Team Italia) je se 134 body lídrem šampionátu a před druhým v pořadí Christianem Gamarinim (Team Goeleven) má náskok deseti bodů. Třetí Morbidelliho týmový kolega Alessandro Nocco (San Carlo Team Italia) na vedení ztrácí čtrnáct bodů a posledním, kde je stále ve hře o titul je se ztrátou jednadvaceti bodů Bastien Chesaux (EAB Ten Kate Junior Team).

Třída Superstock 600 má k dispozici jen jeden poslední závod, takže celkem pětadvacet bodů za vítězství. Rozhodně můžeme očekávat hodně napínavé rozuzlení v posledním závodu sezony, který startuje už v sobotu 19.října v šest večer.

V této kategorii závodí český motocyklový závodník Tomáš Vavrouš, jenž sedlá Kawasaki ZX-GR v barvách týmu Montáže Brož Racing a v průběžném hodnocení figuruje na čtyřiadvacáté pozici. Ve čtvrtek večer tým Montáže Brož Racing oznámil, že Tomáše Vavrouše v Jerezu nahradí Jiří Klejch.
V třídě Superstock 1000 je o titulu rozhodnuto, protože ten si už v Magny Cours zajistil Francouz Sylvain Barrier (BMW Motorrad GoldBet STK). Barrier v Jerezu pojede v superbikové kubatuře, takže jeho místo v týmu zastoupí vítěz třídy superbike v německém motocyklovém seriálu IDM, německý závodník Markus Reiterberger.

O celkové druhé místo bude bojovat Ital Niccoló Canepa (Barni Racing Ducati) s průběžně třetím Francouzem Jeremy Guarnonim (MRS Kawasaki) a čtvrtým Argentincem Leonardem Mercado (Team Pedercini), jehož od druhé pozice dělí devatenáct bodů.

Český závodník Ondřej Ježek (SK Energy – Fany Gastro) je s 81 body průběžně sedmý a má příležitost se posunout na šestou pozici, na kterou teď ztrácí čtyři body. Na pátého Lorenza Savadoriho český závodník ztrácí sedmnáct bodů. Pro závod v Jerezu je na soupisce slovenské stáje druhý český jezdec Karel Pešek, který v posledním závodu sezony poprvé pojede s motocyklem Ducati 1098 R.

Průběžné hodnocení - Superstock 600
Průběžné hodnocení - Superstock 1000

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist