Cílem je obhájit vše, co jsme loni získali, zní z Ducati WSBK

Poprvé v historii Ducati představil výrobce z Boloně v jeden den a na jednom místě zároveň oba své tovární týmy MotoGP a WSBK. Ambice týmu superbikového šampionátu MOTUL FIM Superbike World Championship 2023 komentovali šéfové Ducati Claudio Domenicali, Stefano Cecconi a Luigi Dall'Igna.

Generální ředitel Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, k prezentaci a úspěchům italské značky poznamenal: „Dnes prožíváme další pozoruhodný okamžik pro značku Ducati. Poprvé v historii společnosti společně představujeme oba tovární týmy MotoGP a WorldSBK, Ducati Lenovo Team a Aruba.it - Racing Ducati team.”

„Po neuvěřitelných úspěších uplynulé závodní sezony nás fascinuje výzva znovu vše obhájit. Jsem rád, že vše začíná na místě, jako je Madonna di Campiglio, které je dokonalým vyjádřením značky "Made in Italy", jejímiž jsme hrdými ambasadory. Ducati je značka vyznačující se stylem, výkonem a technologií, kde je ústředním prvkem vášeň pro závodění. Pracovat a zároveň se bavit je součástí naší filozofie.”


Šéf týmu Aruba.it Racing – Ducati, Stefano Cecconi, na slavnostní prezentaci týmu mimo jiné řekl: „V posledních několika letech jsme tvrdě pracovali, abychom dosáhli výsledku, jaký jsme zaznamenali v minulé sezoně. Zisk titulu pro nás ale nepředstavuje vrchol, ale víc podnět k dalšímu rozvoji a zvyšování naší profesionality a nasazení. Proto budeme znovu vycházet z jistot Álvara, touhy Michaela, výkonu motocyklu Ducati Panigale V4 R a neocenitelné lidské hodnoty celého týmu.”

„Rok 2022 byl pro nás neuvěřitelný,” uvedl Luigi Dall'Igna, generální ředitel Ducati Corse. „Álvaro společně s týmem Aruba.it Racing - Ducati vyhráli vše, čeho bylo možné v mistrovství světa superbiků dosáhnout, a přivezli tak do Boloně zpět tituly mistra světa výrobců, jezdců i týmů, které jim tolik let chyběly. Tyto úspěchy pro nás představují zdroj motivace pro letošní rok. Cílem není jen snaha vše obhájit, ale také snaha o překonání sebe sama. Je zřejmé, že to nebude snadné. Úroveň produkčně založeného mistrovství světa se sezonu od sezony zvyšuje, jak ukázaly neuvěřitelné souboje a vyhecované bitvy z loňského roku, a rok 2023 bude o to silnější! Jsme připraveni na další vzrušující výzvu a víme, že se budeme moci opět spolehnout na vítěznou kombinaci úřadujícího mistra světa Álvara Bautisty a našeho stroje Panigale V4 R, ale také na Michaela Rubena Rinaldiho v jeho třetí sezoně v továrním týmu.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist