Chili pojede Hondu

Veteran mistrovstvi sveta superbiku, Ital Pierfranscesco Chili, pojede v letosnim roce na stroji Honda.
AKTUALIZOVÁNO 17:15 hod.

Chili pojede Hondu
Italsky pilot Pierfrancesco Chili (41 let) podepsal podle ocekavani smlouvu s tymem Klaffi - Honda. V tymu byvaleho ex-sampiona sidecaru, Rakusana Klause Klaffenbocka, bude jeho stajovym kolegou mlady Nemec Max Neukirchner (na snimku pri podpisu smlouvy se sefem staje). Tento tym jezdil doposud pouze kategorii supersportu a bude to tedy jeho premierovy vstup do serialu WSBK.
AKTUALIZOVÁNO
Poprvé ve své devítileté kariéře v Mistrovství Světa Superbike bude italské nestor Pier Francesco Chili jezdit na motocyklu Honda. Stane se tak poté, co tento po světě velmi oblíbený jezdec podepsal dohodu s rakouským týmem Klaffi Honda. Tento tým vlastněný bývalým Mistrem světa Sidecare Klausem Klaffenböckem vstupuje v letošní sezóně právě do Mistrovství Světa Superbike, kde bude nasazovat na továrních motocyklech Honda CBR 1000RR právě Frankie Chiliho a německého superbikového nováčka Maxe Neukirchnera.
"Během mé kariéry jsem několikrát byl nahoře a několikrát dole," říkal Chili, který v poslední sezóně WSBK skončil na celkovém pátém místě. "Někdy mi již nevěřili, ale v těchto situacích jsem míval úspěch. Spojení s týmem Klaffi Honda mi dává opět šanci být na vrcholu superbikového šampionátu. Honda i Klaus Klaffenböck udělají vše, aby mi to umožnili," doplňuje jezdec, který do rakouského týmu vstupuje i se svým týmem mechaniků, kteří pro něj pracovali v roce 2004 v týmu PSG-1.
Spokojený se svým novým jezdcem, ale především s úspěšným koncem zdlouhavých jednání, je pochopitelně i samotný Klaus Klaffenböck. "Vždy jsem našim sponzorům sliboval jezdce, který bude vyhrávat. Toto můj slip splnilo," říká Klaffi. "Během posledních týdnů jsem vedl mnoho rozhovorů a diskusí. Hlavní otázkou bylo, zda za náš tým pojede Frankie Chili nebo Ben Bostrom. Nyní je tedy konečně rozhodnuto – Frankie Chili pojede za Klaffi Honda v roce 2005."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist