Checa zůstává u Althey

Mistr světa superbiků pojede i třetí sezónu ve svém stávajícím týmu Althea Ducati Racing a to i přesto, že o jeho přestupu k BMW Italia či třeba k Effenbert Liberty proskakovaly v posledních dnech různé zprávy a také finanční nabízené částky. Vše ale zůstalo při starém...

Carlos Checa přijel do portugalského Portimaa jako novopečený mistr světa. Ovšem "procházka růžovým sadem" to pro něho rozhodně nebyla!

V první včerejší jízdě vyhrál Carlos Checa svůj letošní 15. závod, v jízdě druhé byl "až" čtvrtý. Suma sumárum, celkově vyhrál letošní titul s náskokem 110 bodů na vicemistra světa Marca  Melandriho. Jinak jeho celkový zisk bodů za celý rok - 505 - je druhý největší v historii superbikových šampionátů vůbec, pouze v roce 2002 měl tehdejší mistr Colin Edwards bodů 552 a vicemistr Troy Bayliss 541.    

Daleko více starostí ale působilo Checovi další působení v příštím roce: "Před prvním závodem to vypadalo, že neexistuje vůbec žádná možnost, abych v roce 2012 závodil za Althea Racing a byl jsem kvůli tomu hodně smutný", řekl Checa do oficiálního protokolu.

Ještě během soboty to s přestupem Checy totiž vypadalo následovně, buď BMW Italia nebo Effenbert Liberty. Ostatně tak to viděly i některé přítomné zahraniční weby.

"Nyní ale vše vypadá tak, že se Althea Racing a Ducati spojily a já jsem přešťastný z toho, že mohu i příští rok jezdit v mém stávajícím týmu a s mou současnou motorkou. Podařilo se nám totiž vytvořit neobyčejného a odchod by mně zlomil srdce. Dnes to tedy nebylo jen normální vítězství, nýbrž bylo to vítězství především po psychické stránce. Během dvou dnů jsem ztratil svůj tým a znovu ho zase díky Bohu získal nazpět", řekl dále hodně šťastný Carlos Checa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist