Checa a Althea: Smlouva stále ještě chybí

Ani víkend v Portugalsku neposunul podepsání smlouvy mezi Carlosem Checou a týmem Althea na rok 2013 o krůček dál. Ačkoliv všichni mluví o jejím prodloužení, tak oficiálně nic podepsaného není.

Ačkoliv tedy stále chybí oficiální prodloužení smlouvy týmu Althea Racing Ducati a stále ještě úřadujícího mistra světa Carlose Checy, tak se dá očekávat její podepsání. Jediným důvodem zdržení je i nadále nejasnost okolo váhového limitu pro Ducati. Tento víkend měl být zveřejněn dokument o zrušení přidaných 6 kg váhy pro nový motocykl Ducati 1199 Panigale, ovšem to se nestalo, neboť ostatní zúčastněné továrny nevidí důvod pro změnu pravidel na rok 2013.

Ducati V2 se svými 1.200 ccm byla letos hodně často především na dlouhých rovinkách v nevýhodě a španělská hvězda WSBK Checa tento váhový handicap často kritizovala. V důsledku této přidané váhy totiž musel mistr světa Checa dohánět tento handicap na brzdách, více v zatáčkách riskovat a proto i hodně padal.

V Aragonu proběhlo jednání mezi FIM, Infrontem a dalšími subjekty, jak upravit nová pravidla ve prospěch národních šampionátů, aby se zjednodušil přechod z těchto seriálů do mistrovství světa superbiků, neboť současná pravidla jsou hodně rozdílná a prakticky neumožňují pilotům třeba z BSB či z IDM starty s wild card ve světovém mistrovství.

Vedle úřadujícího mistra světa Carlose Checy chce tým Althea Ducati nasadit jako druhého jezdce Davide Giuglianiho, který jako letošní Rookie zanechal velmi dobrý dojem, a v Assenu (2.) a v Misanu (3.) zajel dvě podiová umístění.

Nic nového není ani v otázce nových motocyklů Ducati-Panigale. Kromě týmu Althea: Checa a  Giugliano a Red Devils Roma - Michel Fabrizio, si nový motocykl na rok 2013 neobjednal nikdo, tedy zatím ani nový německý tým Maxe Neukirchnera, který povede Mario Rubatto.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist