BMW doufá v brněnský úspěch

Tovární tým BMW nastoupí v Brně pouze v poloviční sestavě, Troy Corser je totiž kvůli zlomenině levého předloktí mimo hru a tak bavosrkou továrnu bude zastupovat pouze vicemistr světa Leon Haslam.

Australan Troy Corser si před dvěma týdny zlomil na okruhu MotorLand Aragón (E) levé předloktí po kolizi s Maximem Bergerem v prvním kole druhé jízdy a musel se podrobit operaci, kde mu byla hladká zlomenina zpevněna dvěma titanovými destičkami a dvanácti šrouby. Ačkoliv se tato zlomenina dobře hojí, tak se on a tým rozhodli pro absolutní vyléčení a tak zkušený australský "krokodýl" bude v Brně chybět a nepojede zde za něho v továrním týmu BMW ani žádný náhradník. 
Jeho týmový kolega Leon Haslam se na brněnský závod připravoval testy v Mugellu (I), kde mimo jiné testoval i litrový motocykl Suter/BMW kubatury MotoGP. Pochopitelně, že hlavní pozornost továrního týmu BMW byla zaměřena na superbikový motocykl a kromě něho ho zde jezdil i testovací jezdec Steve Martin (AUS). A zatímco Haslam odletěl ve středečním odpoledni už do Brna, tak Martin bude v testech pokračovat i dnes.

V jezdecké tabulce je úřadující vicemistr světa Haslam po sedmi ze 13 závodních víkendů na šesté pozici.
 
"V poslední době jsme nemohli vůbec testovat, neboť jeden závod stíhal druhý. Po Monze jsme letěli hned do USA a pak zase do Misana a do Aragónu. Po závodě v Monze jsme si mysleli, že nyní přichází konečně šance na vítězství. Ovšem ty další závody byly opravdu hodně tvrdé a my jsme měli problémy. A tak je jistě dobré před dalším závodem testovat a některé věci ještě před Brnem vylepšit", říká tovární jezdec BMW.
"Těším se do Brna, neboť Xaus a Corser zde už v minulosti zajeli dobré výsledky. A jsem rád, že zde pojedu s BMW, neboť tato trať díky své charakteristice našemu motocyklu vyhovuje", říká dále Haslam.  

"Po několika těžkých závodních týdnech bychom chtěli list obrátit v náš prospěch. Bohužel v Brně nepojede na našem motocyklu Troy, ale pro nás je prioritou aby se plně uzdravil a byl brzy 100% fit. Jsme s ním v úzkém kontaktu a těší nás, že se jeho ruka velmi dobře hojí. Dle všech předpokladů by měl koncem měsíce startovat v Silverstone. Proto jsme se také rozhodli, že Corsera v Brně nikým nenahradíme.", vysvětlil Bernhard Gobmeier, ředitel motocyklového sportu v BMW a dodal: "Přestávky jsme využili k tomu, abychom se problémy, které jsme měli, pokusili odstranit. Proto jsme také nyní testovali v Mugellu, tedy ještě před brněnským závodem. Okruh v Brně by měl našemu motocyklu BMW S 1000 RR vyhovovat, neboť díky svému charakteru vyžaduje hodně výkonný motor. Do Brna tak cestujeme s hodně vysokou dávkou sebedůvěry".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist