Bautista vyzkoušel slavnou dráhu v Imole

Ve středu absolvoval tým Aruba.it Racing – Ducati jednodenní privátní test na slavném italském okruhu v Imole. Na dráze Autodromo Enzo e Dino Ferrari Álvaro Bautista nikdy předtím nezávodil, takže pro Španěla to byla velmi dobrá šance k nastudování tratě. Chaz Davies zná dráhu velmi dobře, ale samozřejmě také on využil test k adaptaci nové motorce Panigale V4 R. Test ke konci přerušil silný déšť.

Na závodní okruh Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Imole zavítá světový šampionát MOTUL FIM Superbike World Championship v termínu 10. až 12.května. Italský tým Ducati využil možnosti testování techniky před důležitým domácím podnikem a především, aby Álvaro Bautista měl možnost seznámení s novou tratí. Bautista od prvního závodu sezony neprohrál, takže o to vše bude v Imole napínavější.

„Dnešní den byl v mnoha ohledech pozitivní, jelikož jsem měl příležitost testovat v Imole, kde jsem nikdy předtím nebyl,“ uvedl Álvaro Bautista a pokračoval: „Teď už mám nějaké záchytné body pro závodní víkend, což je samozřejmě to nejdůležitější.“

První část dne umožnila týmu testovat za suchých podmínek, odpoledne začalo místy silně pršet, což Bautista využil k testu pneumatik do mokrých podmínek. „Musím říct, že jsme měli vlastně štěstí, že nám ke konci zapršelo, protože jen tak jsem měl možnost jezdit poprvé za mokrých podmínek jak s motorkou, tak i s pneumatikami do mokra. Jsem velmi potěšen, protože i v těchto podmínkách cítím s motorkou velkou jistotu, což je perfektní,“ dodal Španěl.

Velšan Chaz Davies si testování v Imole chválil, když řekl: „Nebylo to špatné, něco jsme během dne najeli a získali slušnou porci dat. Bohužel testovací den byl o něco kratší, protože začalo pršet, ale pro závod máme důležité poznatky. Zůstává stále pár otazníků ohledně změn, které jsme během dne udělali, ale už nestačili vyzkoušet před deštěm, ale celkově mám z testu dobrý pocit. Už se těším až tu budeme za pár týdnů závodit před domácím publikem. Imola je pokaždé speciální místo a fanoušci hodně nadšení.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 5 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
KARING přispěl -1 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist