Bautista u Ducati nezůstane, blízko podpisu je Redding

V úvodu britské Grand Prix hovořili novináři se zástupci Ducati a dostalo se jim informace, že Álvaro Bautista italského výrobce po skončení sezony WorldSBK 2019 opustí a na jeho místo by měl od sezony 2020 přijít britský závodník Scott Redding.

Španěl Álvaro Bautista závodí s novou Ducati Panigale V4 letos první sezonu a v první polovině roku si dokázal sérií vítězství vytvořit vysoký náskok na obhájce titulu Jonathana Rea. Jenže pak Španěl začal ztrácet především díky nedokončeným závodům a nyní je jeho šance na zisk titulu minimální. Ducati přesto chtěla s Bautistou prodloužit smlouvu a bojovat o titul příští rok, jenže Bautista se měl rozhodnout jinak.

Server motorsport.com cituje jednoho z vysokých představitelů Ducati, kterým je Paolo Ciabatti, a ten potvrdil, že mají informace o tom, že Álvaro Bautista podepsal dvouletou smlouvu s konkurenčním výrobcem. Už dříve se spekulovalo o tom, že Bautista má stále blíž k Hondě, takže i tam zřejmě povede jeho další cesta. Paolo Ciabatti dále uvedl, že pracují na tom, aby na jeho místo získali pro rok 2020 Scotta Reddinga, bývalého jezdce MotoGP a dnes závodníka z prostředí britských superbiků.

K Hondě by mohl zamířit z BSB Xavi Forés nebo jezdec WSBK Alex Lowes, jehož pozice u Yamahy je hodně v ohrožení. Sílí totiž spekulace, že by ho mohl nahradit Toprak Razgatlioglu. Turek totiž nerozdýchal přístup Kawasaki během osmihodinovky v Suzuce, když ho ani jednou nepustili na trať, takže tam zřejmě definitivně padlo rozhodnutí se podívat po nabídce od konkurence.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist