Autodrom Most uspořádá závody WorldSBK

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
vakuz (932) napsal 01.05.2021 v 18:00+1

Škoda, ČŘ mohla být jednou z mála zemí na světě, kde by se jelo jak WSBK tak i MOTOGP!

Saarinen (1440) napsal 01.05.2021 v 07:11+1

Ještě jedna věc pokud by se Most přeorientoval z výhradně automobilové tradice na alespoň trochu motocyklovou tak samozřejmě kdo by byl proti. A beru za malý zázrak že se něco takového povedlo. Když si vezmu jaký tam byly problémy s majiteli pozemků kolem (hluk), RD, výrazně omezená možnost pořádání závodů a s tím spojené problémy, což není tak dávno. Takže za tohle jsem rád. Ale taky bych byl rád kdyby se ukončila zákopová válka mezi CAMS a Autoklubem. To neprospívá nikomu. A je to velký mínus pro další vývoj

Kappeli (6) napsal 30.04.2021 v 23:10+3

Mrzí mě,že to není v Brně,vlastně ani ne-byl jsem na 2-3 nejmenovaných promo akcí a velmi mě udivilo,že zázemí okruhu a prostředí je v takovém stavu v jakém je.Zábradlí nenatřené několik let,na dřevěné nášlapky aby se člověk bál šlápnout(byli totálně rozpadlé,přístup na jedné z tribun a i další schůdky před tribunou byli rozpadlé a shnilé od roku 1986), ,vše zanedbané a neudržované.Celkem mě okruh svým zázemím hodně zklamal. A přitom jsem velmi smutný,že tradice moto sportu se posouvá jinam.Snad si toho bude Most více vážit.

Kawakami (245) napsal 30.04.2021 v 22:09+1

Mám radost. Je samozrejme smutny a muzeme tady psat “milion” zprav o tom, jak, proc a kdo za to muze, ze se nejede Brno... nikdo z nas s tim ale nehne a proto budme radi za WSBK v Moste. Brno nechce nebo nemuze a Most chce a je mu prano! Budme vdecny a nehledejme v tom nic vic. Tesim se na hvezdy WSBK a divoke karty!

Saarinen (1440) napsal 30.04.2021 v 21:04+3

Mostu přeju ať dá všechno do richtigu a splní normy pro MS, Brnu přeju ať se vrátí k vrcholným mistrovským podnikům . To je vše . Nadávat si do čechacku nebo moravaku je ubohost

Saarinen (1440) napsal 30.04.2021 v 21:01+1

V tom rozhovoru zaznělo mnohé. Taky to že covid umožňuje vyjednat si lepší podmínky. V této době něco pořádat je rizikové. Jsem rád že s u nás něco vůbec pojede. Korektní vztahy mezi Brnem a Mostem nejsou ani náhodou, to platí i mezi CAMS a Autoklubem, kdy si házeli klacky pod nohy. Ale já bych se na tyhle války vykašlal. Ať zachrání to co je pro každého fanouška nejdražší - motocyklový sport a hotovo. A ať se o to oba okruhy snaží. V prachach to jen nebude. A nechápu jak si tady můžou nadávat lidi proti sobě - z pocitu ukřivděnosti že někdo s někým vyjebal atd.

kama55 (-74) napsal 30.04.2021 v 16:03+3

Most mam 15 minut od baráku. Pecka, že to Most dotáhl k WSBK. Němci to mají mnohem blíž, než do Brna, takže fanoušků bude dost.

ROSSI_CE (91) napsal 30.04.2021 v 14:15-1

Za mě by se mohlo hrát MS v hokeji v Třebíči.... není tam sice SAZKA ARENA, ale bylo by to levnější...

Bladerunner (650) napsal 30.04.2021 v 12:42+3

Za mě je to od vedení Mostu určitě dobrý tah. V době kdy v ČR se nepojede GP je celkem velká šance většího zájmu o jakýkoliv světový šampionát motorek vč. WSBK navíc v souvislosti s Covidem se daly i vyjednat lepší podmínky než v minulosti. A myslím si, že když to podepsali na 5 let i Dorna sama měla o to velký zájem a divil bych se kdy to tam nahoře nikdo neposvětil.

Suma sumárum si myslím, že v Brnu celkem vypálili rybník.
Brno-Motogp-WSBK-Sršeň pryč=celkem velká ztráta prestiže alespoň v mých očích.

Ogg (387) napsal 30.04.2021 v 11:54-3+1

Tak jsem si to tady přečetl a opravdu ta diskuze je velká co se týče Brno x Most.

Možná někteří se mnou nebudou souhlasit, ale nějak velký optimista nejsem. Smlouva je sice na pět let, ale pokud letos budou diváci a přijde jich málo a Dorna tak bude mít poplatek vyšší, než kdyby se jelo bez diváků, tak si myslím že organizátoři budou celkem v šoku, kolik budou ve ztrátě. Těch lidí na WSBK moc nechodí a jak víme, všechno se zdražuje. Pokud budou diváci, určitě přijedu a podpořím tuto událost. Ale pojdme se podívat co nás čeká od 2022.
Teď máme ve vládě ženské, které opravdu MotoGP a teď WSBK teda poměrně podporovaly-podporují. Ve vládě byla dokonce tak velká fanynka, která vyrušila Rossiho na roštu, aby se s ním vyfotila. To hovoří za vše!
Ale co se stane, až nám budou vládnout Piráti se SPOLU? Myslíte, že budou podporovat WSBK? CO řek Kalousek o MotoGP, když byl min. financí? Že musí peklo zamrznout, aby podpořil MotoGP.

Budoucnost je z mého pohledu velmi nejistá od 2022 ze strány státu. A nevěřím, že Most bude mít - pokud Covid dovolí - takovou návštěvnost, jako mělo Brno v nejlepších letech, když tam jezdili jezdci: Biaggi, Bayliss, Smrž...!

Já tipuji: jeden rok a konečná jako u Brna, kde to ztroskotalo na financích.

Kubassi-88 (279) napsal 30.04.2021 v 11:51

Superbiky až na jednu vyjimku vždy pořádal Autoklub a teď v Mostě to nebude jinak..

Mann (1514) napsal 30.04.2021 v 11:32+6

Pro mě je to osobně velmi potěšující zpráva a taky signál, že když nevidím za vším jen měšec dukátů, dá se realizovat mnohé i v dnešní ve spoustě věcech nesmyslné době. Na Autodromu v Mostě jsem nikdy nebyl, teď mám pádný důvod se tam zajet podívat. Koho by před 1/2 rokem napadlo, že ono Luďanovo okřídlené "DYCKY MOST" může nabrat ještě i jiný mezinárodní rozměr Přeju Mosteckým pěknou diváckou kulisu a zajímavé závody. A pokud to ještě napomůže k vzedmutí regionu o to lépe.

rogih (1003) napsal 30.04.2021 v 11:32

Ještě poznámka k financování obou diskutovaných závodů: vysílací práva k motoGP v Brně měl pan Abrahám potažmo tým AB Cardion motoracing, tak předpokládám, že v Mostě zůstanou práva okruhu nebo autoklubu, což je v podstatě totéž a to by mohlo dost pomoct od červených čísel v účetnictví.

Hully (42) napsal 30.04.2021 v 10:55-4+4

Tak autodromu Most se povede dostat do CR svetovy sampionat a ty vy*ebany moravaci hatujou, ze to melo bejt v Brne a ze prachy z Prahy nejdou zrovna k nim a cely je to kampan a bla bla bla.
Vytahnete si uz tu hlavu z p*dele konecne. Brno skoncilo uz davno, Abraham neinvestoval leta vubec nic do okruhu, vypada to tam jak skanzen z konce 80. let. Vsichni zijou ze slavy minulosti. Trat to byla sice krasna, ale bez investic majitele to upadlo.
Trat v Moste sice neni tak rozsahla jako Brno, ale bavime se tady o WSBK a ne o MotoGP!
Superbike jsou daleko komornejsi zavody, vcetne divaku, toci se tam daleko mensi penize a myslim ze Most na to ma to tam poradat, jelikoz nove vedeni melo vizi a jde si za svym. O Motogp zde nikdo neuvazuje. Dlouhodobe investuji jak do zazemi, tak i do trate a za svoje penize mily Brnaci !!!
Za me obrovsky respekt k vedeni autodromu Most, drzim jim palce at to letos stihnou, ikdyz je to casovej orisek, ale tak zase budou mit letos 'hajeni' jelikoz i Dorne a tymum je jasne, ze letos to je hlavne zaskok na posledni chvili.

VIZI (1419) napsal 30.04.2021 v 10:54+1

TIM85. já mám stejné informace jako vy. Možná i širší. Trošku jste nepochopil proč jsem to psal. Byla to reakce na Motorbreath a jeho příspěvek, že zase nějaké dotace od státu a že chce vědět kolik to bylo atd.
Naopak já dotace schvaluji a veškerou podporu. Abrahamovi bych to zaplatil klidně celé, třeba 160mil poplatek i 80mil dráhu. Myslím si, že se u nás vyhazují peníze za jiné blbosti a jako antifanda hokeje a fotbalu, biatlonu apod je asi jasné kam mířím.
Takže pokud jsem to napsal blbě, že to každý pochopil jinak než jsem myslel tak se hluboce omlouvám.
Jinak mám jednu výhradu, to že Abrahám nabídl snížit nájem z 15 na 10mil dobrý.
Povrch na splátky, je jen povrch na splátky...ve finále 80mil zaplatí pořád jen hádejte kdo...Takže to není od něj ústupek. Já si taky neberu Porsche za 3mil na splátky 35tis měsíčně, že to za mě někdo zaplatí. Pořád to musím zaplatit já. Takže to s povrchem je jen vyčůranost, ano Abrahám povrch nepotřebuje, 6-8 let na ty jeho agentury bohatě stačí...a to je ta jeho vize do budoucna

Ještě jednou, nesnáším, když tady někdo řádí, kolik šlo do toho (jedno jakého okruhu) příspěvků, peněz od státu atd..na to jsem už alergický

Skrunch (1403) napsal 30.04.2021 v 09:09+3

Mamola29 (308) napsal 29.04.2021 v 21:55

Souhlas. Ale v první řadě nejde o to, že si tam někdo postavil za plotem trati barák, ale prioritní problém je v novém územním plánu, že vůbec někdo dovolil blízko trati stavět RD. Ten by taky potřeboval glackem přes hrb. A majitelé RD si to tam postavili s tímto "rizikem" hluku, takže je to od nich ubohost.
To je něco jako kdybych si teď postavil vedle štreky domeček a žaloval ČD, že mi přes záhonek jahod jezdí co půl hodinu vlak - hovadina.

Tim85 (443) napsal 30.04.2021 v 08:49+4

VIZI a spol!
Tohle co jste napsal, jasně ukazuje na hodně povrchové znalosti problematiky dotací na VB. Stručně: stát nedotoval p.Abrháma, ale VB MotoGP, tyto peníze dostával spolek pro VB a navíc stát nebyl moc ochotný to dotovat. Brno a kraj, pak dotovali zbytek. Hlavně vám a zdejším uniká to podstatné co vyčítáte Abrhamovi, a to že je to jeho majetek. Což v Mostě je to samé, je to soukromí majetek. Takže z principu se jedná o jedno a totéž. Stát financuje soukromou firmu. Nic proti tomu já nemám, všude ve světě se takové to závody dotují, neb Dorna žádá tak velké peníze, že je nereálné je jen na vstupném vybrat! Zpět k Brnu. Pokud byste vlastnil okruh vy a nějaký spolek s vámi uzavře smlouvu v které se zavazuje opravit povrh okruhu, tak byste to nevymáhal? Pochybuji. Pokud si spolek špatně přečetl smlouvu, tak je dost nesvéprávný. Smlouva je smlouva. Navíc p. Abrhám jim vyšel vstříc, že povrch zafinancují a spolku tuto cenu dají na splátky. No a spolek to odmítl. Takže chyba není jen na straně vlastníka okruhu. Byť majetkový guláš okruhu byl od začátku dost nepřehledný, ale to zas tak neovlivnilo konání MotoGP. Prostě stát to zařízl a spolek též, navíc předsedkyně spolku jasně deklarovala, že MotoGP v Brně zlikviduje. Otázka tedy zní jak dlouho bude Most fungovat, potažmo, kde stát ty peníze na to vezme. Navíc v této pandemické situaci, kdy nemá peníze ani pro potřebné. Počin majitele Mostu je fajn a my motoristi můžeme být jen rádi, ale bez neustálých dotací, to prostě nemůže udržet, tak jako Brno.

VIZI (1419) napsal 30.04.2021 v 08:04+1

Motorbreath; proč se tady odkopavas a rozčilujes se jak tajtrdlik. To je snad jasný proč se nejede v Brně. S Abrahamem Dorna určitě ohledně WSBK jednala, Nižší zalistovací poplatek než v minulosti tam určitě byl.
Mohl toho využít, když není možné sehnat kloudného pořadatele v Evropě a spousta tratí odmítá závod pořádat. Ne, řekl, že to dělat nebude.
Po tom fiasku ,,motogp,, je jasné, že se sním nikdo bavit nebude. Skončí to u soudu.
Myslíš si, že mu jako ředitel Ačr zavolá jestli by se to tam nemohlo jet, nezavolá

Jinak stát dával na motorky ročně přes všechny možná ministerstva a spolky 115mil.
Proč by nemohl stát dát 50mil na WSBK.
Já ti odpovím... může, je to mistrovství světa. To, že Abraham má po p.r.d.li...je věc druhá. Takže co sem taháš, kolik tam asi muselo jít atd...
To už je jak z Babišem. Pokud ti to vadí, že jdou miliony na závod WSBK tak si asi nějaký antifanda a nemáš tady co dělat. A nebo jsi příbuzný Abrahama a nemůžeš to rozdýchat. Abraham ať si z okruhu udělá třeba parcely. Už to, že tak uvažuje je opravdu zapálenost pro věc....

rogih (1003) napsal 30.04.2021 v 07:24+1

Proč to nejde v Brně? Je to zasraná politika? Popřemýšlejte, proč se v Brně nikdy nejel český mistrák. Když najdete odpověď, tak už víte skoro vše

motorbreath (491) napsal 30.04.2021 v 07:00+5

Mně prostě sere, že je to zasrana politika. V Brně kde je vše včetně jedné z nejkrásnějších trati na světě to dotovat nejde, ale v Mostě kde je pro tuto úroveň závodu víceméně prd to není problém. Prostě to smrdí. A nejsem zastánce Abrahama.

motorbreath (491) napsal 30.04.2021 v 06:52+3

Marex Asi jako bys porovnával Mercedes a Favorita. Co si pamatuju, tak v paddocku bylo celkem 6 záchodů. Ale už je to pár let,tak třeba už jich tam je dneska 10... Kvalita asfaltu je vidět i na Google, únikové zóny malé, jako určitě se to dá upravit, aby to splňovalo požadavky na wsbk, ale bylo by fajn, kdyby se zveřejnilo za kolik a jakou část budou tvořit dotace. Pokud by to řešili transparentně, nemám s tím problém, ale tady nechtěj říct ani kolik je zalistovaci poplatek a mluví se o "nějakých investicích". Ať někdo řekne budete to stát x peněz, , my dáme tolik a stát dá tolik. U Brna to pitvali pořád, malém že jsme nevěděli za kolik kupují hajzlpapir. I tak to šlo údajně do mínusu a to tam mohli lidi. Jak asi dopadne tato akce v současných podmínkách?

rudybaron2009 (-54) napsal 30.04.2021 v 06:34

Tvl a bude to komentovat Svoboda, který o tom ví hovno. Wtf?

Marex (2570) napsal 29.04.2021 v 23:42

Zatim z toho nejsem moc chytry. O jake dotacni castce se tu bavime? Nebude to srovnatelne s drzym pristupem Abrakadabrahama!? "Zaplatte asfalt, zaplatte poplatek, zaplatte pronajem a muzete to na vikend mit." ???
Na Mosteckem dromu jsem nebyl a nemam tuseni, jak je na tom zazemi okruhu?

motorbreath (491) napsal 29.04.2021 v 22:52-4+2

Někteří mně tady fakt baví. Brno neumí nic, všechno jen za prachy a za dotace. V Mostě jsou srdcaři, ti to dělaj srdíčkem. Asi by jste si měli ten článek přečíst ještě jednou. Dotace budou jak na poplatek, tak na opravu dráhy a zázemí. Takže jaký je teda rozdíl??? Abrahám to pustil jako neekonomické a měl tam 30 000 lidí. Tady to udělají v situaci, kdy tam při nejlepším budou mít par tisíc lidí (i když i to bude asi scifi), nebo taky nikoho. To je teda ekonomický záměr jako prase. Kdo to asi za ně zaplatí? Je to samozřejmě s dotacema, prostě pořád to samé, jen na jiném okruhu a s jinými zainteresovanými lidmi. Jsem rád, že se u nás něco zase pojede, ale tohle smrdí politikou na sto honů. Jeden průser s MotoGP ještě není dořešený a už se dotuje další...

Kawakami (245) napsal 29.04.2021 v 22:49+8

Brno a MotoGP je pryč, znytečný to sem tahat. Tady je to o WSBK a Autodromu Most! Nebude to jednoduchý, ale zvládnou to a my fanoušci, můžeme být “happy”, máme stále MS!

griso21 (147) napsal 29.04.2021 v 22:43+1

Celkem dobrá zpráva,Brno mám určitě raději,ale jako Tepličák,proč ne.Jen boha prosím,udělejte něco pro diváky,různé pivo u všech stánků,ne jen Plzeň u stánků autodromu,vodu,alespoň kohoutky,žlaby.....

technasia (1933) napsal 29.04.2021 v 22:11+4

doufám že Rea a spol. budou mít chvilku na exkurzi rómského kulturního dědictví-Chánov

VIZI (1419) napsal 29.04.2021 v 22:05+1

jinak k tomu parkování, ono v Brně se taky parkovalo na políčku cizího zemědělce. Takže stačí pronajmout nějakou louku, to je vše a je vyřešeno.

SLAY (810) napsal 29.04.2021 v 22:03+2

PARÁDÁ
ovšem najde se pár nespokojenců ,Brno sice má lepší zázemí možná i hezčí trať ,ale je jim to k ničemu,protože jsou méně schopní respektive neschopní si zajistit nějaký závod na úrovni.Takže se můžou klidně plácat po ramenou jak je to tam všechno skvělé a výborné ale uspořádat můžou tak maximálně "pouťáky "

VIZI (1419) napsal 29.04.2021 v 21:57+3

BRNO - Abrahám si tam po delší odmlce, kdy přišlo 53tis diváků prdnul znova na zkoušku WSBK. Dopadlo to samozřejmě nevalně. Když si všichni zase odvykli sem jezdit. Přišlo 30tis lidí i se mnou a už to nebylo ono. Chyběla podpora, chyběli stánky z hadrama atd...už to byl strašný pokles. Abrahám se na to okamžitě vybodl, že si to na sebe nevydělá. Jenže to měl zachovat i s nějakou minimální ztrátou. Prostě to zazdil jako všechno na co nemá dotace od státu. Takže jen agentury, rejžink jak sviń, pak odmaštovna bodů a ted by rád aby kolem vyrostli bytovky...no nezahálí ale s motorkama to nemá nic společného ...

Předchozí
1 2 3 4
Následující



TOPlist