Australské testy nebyly pro Ježka nic snadného

Těsně před zahájením sezony mistrovství světa superbiků v Austrálii, absolvovali na Phillip Islandu jezdci a jejich týmy dvoudenní testy. Mezi závodníky byl také český jezdec Ondřej Ježek, který jel loni premiéru WorldSBK v sedle Kawasaki, letos je členem týmu Guandalini a sedlá Yamahu.

Změna značky z Kawasaki na Yamahu se zatím neprojevila, jak se očekávalo. Ondřej Ježek se během dvoudenního testování se svým týmem Guandalini Racing velmi trápil a v Austrálii obsadili až dvaadvacáté místo v součtu časů obou dnů.

V pondělí byl Ježek celkově osmnáctý s časem 1'33,298 sekundy. V úterý se mu nedařilo a den uzavřel s dvaadvacátým časem 1'33,143 sekundy, což bylo jeho maximum z třetí části. Samozřejmě s výsledkem poslední zkoušky není příliš spokojen, nicméně body dávají až po závodě a ty jsou na programu o nadcházejícím víkendu.

„Výsledek testu vypadá hrůzostrašně,“ komentoval výkon Ondřej Ježek. „Taky jsem to musel hodně vydýchávat. Máme stále velké problémy s nájezdem do zatáčky. Nevím, co od motorky čekat. Včera jsem kvůli tomu i lehce spadl.“

„Když si svou jízdu zpětně promítnu, tak ztráta dvou vteřin na čelo není v těchto podmínkách až tak strašná. Věřím, že se chytré hlavy dají dohromady a přijdou s řešením, aby pro víkendový závod bylo vše v pořádku. Něco podobného totiž nepamatuji.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist