Argentinec Mercado pojede příští rok za tým Orelac Racing

V posledním víkendu sezony WorldSBK Leandro Meracado chyběl a nebylo to zraněním, ale tím, že jeho tým Ioda Racing do Kataru prostě neodjel podobně, jak to udělali v úvodu sezony v Austrálii a Thajsku. Pro talentovaného Argentince velká škoda, nicméně ten už nyní myslí na novou sezonu, protože získal místo v týmu Orelac Racing, jenž do sezony 2018 nastoupí s motocyklem Kawasaki.

Leandro Mercado zahájil letošní sezonu až závodem ve španělské Aragonii, ale v každém víkendu bodoval, takže v průběžném hodnocení se postupně propracoval až na jedenáctou pozici. Jenže finanční potíže jeho týmu mu zabránily nastoupit do dvojice posledních závodů v Kataru a tak sezonu uzavřel celkově třináctý.

Argentinec příští rok pojede v týmu Orelac Racing, což je španělská skupina se sídlem v Algemesi. Mercado bude jejich jediným jezdcem a k dispozici dostane Kawasaki ZX-10RR. Tým Orelac přichází z prostředí mistrovství světa supersportů, kde bude pokračovat se španělským závodníkem Nacho Calerem.

Vzhledem k tomu, že v příštím roce WorldSBK zamíří do Argentiny, bude účast Argentince v šampionátu jak pro něho, tak pro všechny v Argentině velkou slávou a příznivým podnebím pro motocyklový šampionát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist