Američan Jacobsen spojil síly s týmem TripleM Honda WSBK

Zkušený závodník Patrick Jacobsen má rozhodně velký talent, ale často smůlu na příležitosti, takže jsme jeho plný potenciál ani neměli příležitost často vidět. Teď dostal šanci jet královskou kubaturu superbiků s týmem TripleM Honda WSBK, jenž jen nedávno oficiálně potvrdil vstup do mistrovství světa WorldSBK.

Po letech strávených v mistrovství světa FIM Supersport Patrick Jacobsen přestupuje do královské kategorie FIM Superbike, kde bude jezdcem nového satelitu Hondy, stáje TripleM Honda WSBK. Čtyřiadvacetiletý Američan tak premiérovou sezonu absolvuje v sedle motocyklu CBR1000RR Fireblade SP2.

U Hondy není Jacobsen poprvé, protože právě s japonským výrobcem zaznamenal své největší úspěchy v sérii WorldSSP a také jel závody vytrvalostního MS silničních motocyklů v Portimau a Suzuce, kde byl jezdcem týmu F.C.C. TSR Honda.

K přestupu do WorldSBK Patrick Jacobsen uvedl: „Jsem nadšený, že s týmem TripleM Honda WSBK pojedu svůj premiérový ročník mistrovství světa superbiků. Závodit v této kategorii je pro mě úžasná příležitost a rád bych za ni poděkoval týmu a Hondě.“

„Společně s týmem budeme ve WorldSBK nováčky, takže určitě spoust věcí k učení, ale je to výzva, která mě povzbuzuje a už se nemůžu dočkat až začneme. Před dvěma roky jsem jel Fireblade v seriálu EWC, líbí se mi řídit litrovou motorku, takže se moc těším až si vyzkouším Hondu CBR1000RR Fireblade SP2.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist