Althea září, u Xeroxu houstne vzduch

Portimao bylo pro tovární tým Ducati jako bitva u Waterloo, která začala už Superpolem. V něm Fabrizio spadl - 17. místo a Haga si zase myslel, že dosažený čas stačí na postup do dalšího kola - 18. místo a zajel v klidu do depa...

"Za tuto jeho akci jsem ho vytahal za uši", říkal s černým humorem týmový šéf Ernesto Marinelli, když Haga zajel v klidu do boxu a čekal na další část superpole, které ale bylo už bez něho. "Bylo to ale rozhodnutí celého týmu", opravil se za chvíli Marinelli.


Z takových startovních pozic se už mnoho během závodu - a hlavně na trati jaká je v Portimao - zlepšovat moc nedá (viz snímek) a tak si u "kopírek" museli zvyknout na úplně novou skutečnost,  že nejlepším umístěním za celý víkend byla dvě osmá místa Hagy a Fabrizio skončil 2x  jako 11. 


Ovšem bolení břicha musí mít Marinelli především z privátního týmu Althea, její jezdci skončili totiž před svými továrními kolegy: Carlos Checa dojel 2x čtvrtý, Shane Byrne pak 6. a 7. "Mají k dispozici skoro stejný materiál jako my", snaží se celou situaci bagatelizovat Marinelli, ale už zapomíná nějak vysvětlit, proč tým Althea odvádí doposud lepší práci, než tovární stáj Ducati. 


"Checa je momentálně ve velmi dobré formě,  naopak Haga se ještě nikdy pořádně v superpoli neprosadil. V každém případě musíme naši strategii, co se týká Hagy, pro superpole změnit", je si jistý Marinelli.


"Naše Ducati, ačkoliv mají o 200 ccm větší objem, jsou proti ostatním motocyklům v nevýhodě. Jsou těžší a nemůžeme je už více motoricky vyvíjet. Naše ztráta na soupeře se čtyřválci je rok od roku větší a větší. Kvůli tomu to ale nevzdáme a budeme se snažit prodat svou kůži co možná nejdráže. Faktem je, že Portimao je pro Hagu začarovaným okruhem a horší to už být nemůže", říká na závěr týmový šéf. 

Pohled  do tabulky MS je ale po čtyřech absolvovaných závodech celkem jasný: 1. Haslam (Suzuki - 85 bodů), 2. Biaggi (Aprilia - 69), 3. Checa (Althea Ducati - 60) a dále se ztrátou už 39 bodů na Haslama je jako 4. Fabrizio a se 42 body ztráty jako 5., vícemistr světa Haga. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist