Althea Ducati si stěžuje na reglement superbiků

Na základě kompletního neúspěchu motocyklů Ducati na superrychlém okruhu v Monze si týmový šéf Althea Ducati Genesio Bevilacqua chce stěžovat u FIM a požadovat změnu pravidel.

Španěl Carlos Checa se momentálně dělí s Jonathanem Reou o třetí místo v tabulce superbikového šampionátu po 10 odjetých jízdách. Zkušený španělský toreador, který letos startuje za italský tým Althea, je tak průběžně nejlepším jezdcem na motocyklu Ducati v seriálu WSBK. Do závodu v Monze byl průměrný víkendový zisk Carlose Checy  25,75 bodů, Monza však znamenala přírůstek pouhých 7 bodů, ačkoliv ex-pilot MotoGP dojel oba dva závody do cíle. 


Checův týmový šéf Genesio Bevilacqua to vidí ze svého pohledu následovně: "Neférová pravidla dávají čtyřválcům velkou výhodu a Monza jasně ukázala, že zde byl obrovský výkonnostní rozdíl mezi dvou a čtyřválci". 


"Pravidla mají nedostatky a měli by se změnit",
říká dále Bevilacqua a vysvětluje: "Nemáme totiž šanci závodit za stejných podmínek s ostatními motocykly. Musíme se domluvit s FIM a s organizátory šampionátu, aby se našlo nějaké řešení".


V každém případě nasbíral doposud  jezdec satelitního týmu Althea Carlos Checa o 10 bodů více, než tovární jezdec a vícemistr světa Noriyuki Haga.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist