Alex Lowes: Surreální zkušenosti

Alex Lowes si během krátkého času udělal v britském superbikovém šampionátu velmi dobré jméno. A nyní dostane šanci v mistrovství světa.

Mladý Brit Alex Lowes nahradí v týmu Castrol Honda zraněného krajana Jonathana Reu. Ostatně to pro pozorné čtenáře našeho webu není žádná novinka, neboť jsme vás o tom už informovali v tomto článku. . Daleko zajímavější je ta skutečnost, že se tento 20-letý Angličan během tří měsíců vypracoval z jezdce kubatury Evo přes místo v týmu MSS Kawasaki v seriálu BSB až do stáje Castrol Honda v MS.

"Pořád mně to připadá hodně surreální. Vůbec jsem nepočítal s tím, že dostanu šanci v MS. A i kdyby, tak jsem vůbec nepočítal s tím, že mě můj současný tým nechá tento závod vůbec jet. Ovšem když mně můj týmový šéf řekl, že smím, neboť to může posunout mou kariéru dopředu, tak jsem prostě oněměl. Jistě můj cíl v Brně není, nahradit Johnnyho, ale chci se dostat aspoň do těsné blízkosti Rubena Xause. A pokud bych ho snad porazil v obou jízdách, tak bych byl přešťastný", říká Alex Lowes, tedy dvojče Sama, který zde pojede supersporty.
"S Hondou jsem neměl v BSB nikdy problémy. Takže pokud bude můj pocit na motocyklu světového šampionátu úplně stejný a rozdíl bude pouze ve větším výkonu pod mým zadkem, tak by to mohlo probíhat dobře. V Brně jsem už závodil a považuji tuto trať jako nejvíc coolstovou na celém světě. Zatáčky jsou totiž hodně široké a to vyhovuje mému jezdeckému stylu", dodává novopečený jezdec týmu Castrol Honda.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist