Alberti novým týmovým manažérem Effenbert Liberty

Effenbert Liberty Racing Team, který vstupuje do svého druhého roku závodění v mistrovství světa superbiků - World Superbike Championship - a do premiérové sezóny v šampionátu stocků - Superstock 1000 FIM Cup, se posílil i na poli kolektivního managementu, když angažoval jako týmového manažéra pro SBK Racing Team Fabia Albertiho.

44-letý Alberti pochází z Florencie a ve světovém motocyklovém šampionátu debutoval v roce 1995, když pracoval v týmu Chesterfield Aprilia v kubatuře do 250 ccm, tedy v době, kdy za tento tým závodil mistr světa Max Biaggi.

Od roku 1999 začala Albertiho dlouhodobá a velmi úspěšná spolupráce s Luciem Cecchinellem, majitelem týmu LCR. V týmu LCR se postupně prosazoval na stále relevantnější pozice a postupem času v úzké spolupráci s Luciem a s týmem kubatury MotoGP , tedy s LCR Honda, se stal Alberti díky svému charakteru velmi známou postavou v paddocku MotoGP.

Zařazení Fabia Albertiho do organizace byla splněním velkého přání majitele a zároveň CEO Liberty Group, Dr. Maria Bertuccia, který ho považuje za velmi důležitého člověka a rozhodující článek pro zvládnutí plánovaného rozvoje týmu v nové sezóně 2012.
Proč vlastně došlo k této změně, tedy od týmu LCR Honda v MotoGP do týmu Effenbert Liberty Racing ve WSBK?

Fabio Alberti: ""My všichni milujeme nové výzvy, nové ctižádostivé projekty, kvůli kterým člověk nemůže v noci spát. LCR Honda s Luciem byla velmi pěkná kapitola mého dosavadního profesionálního života. LCR je na samém Top v motocyklovém světě a pracovat vedle Lucia byla čest, neboť on byl také skvělý člověk.

Ale já jsem přijal tuto novou výzvu jako nový prestižní úkol, v týmu kde je prostor pro nové myšlenky, který má podporu Ducati, tedy továrny, kterou všichni obdivují pro její genialitu a který se nechce prezentovat na čele mezinárodního motoristického sportu jako nováček, nýbrž chce kromě účasti hlavně vyhrávat. A tak, když se Mario Bertuccio ozval a popsal mně tento projekt, zazvonil v mém těle jakoby zvonek a já jsem přijal tuto výzvu."


Jak to, že je možná tato týmová expanze v době, kdy se spíše vše zavírá, nebo aspoň redukuje a zde se naopak investuje!

""Náš tým je dobře finančně podporovaný ze strany vlastníka," Liberty CZ Group " holdingové společnosti, která před několika týdny změnila právní formu a stala se akciovou společností. Majitel se rozhodl, i přes období krize, díky novým předpisům vypracovaných organizátory mistrovství světa superbiků a FIM, udržet rozpočet z roku 2011, a i investice do propagace svých produktů. Proto vznikl záměr, startovat v mistrovství světa superbiků se čtyřmi jezdci. Bohužel se mně nepodařilo přivést do našeho týmu špičkového jezdce z MotoGP, ale tato kapitola bude znovu otevřena na příští sezónu. Pro letošní rok jsme tedy jako novinku v našem týmu angažovali mladého jezdce, Maxime Bergera, protože v mladé lidi věříme, a je to i dlouhodobá strategie našeho týmu. "
      
Co očekáváte od příští sezony, jaké jsou vaše cíle?

"Guintoli dokončil sezónu ve skvělé formě. Smrž je velmi zkušený jezdec, kterému ale nevyšla druhá polovina sezóny, ale věřím, že ta letošní bude pro něho tou nejlepší. Berger je mladým talentem, tedy jedním z těch, kterým chceme věnovat velkou pozornost a na které se zaměříme v dalších letech. Takže, to jsou naše cíle, chceme od začátku investovat do nových talentů, vytvořit – pokud to bude možné – jezdeckou akademii, protože jen další vzdělávání vytváří živnou půdu pro mladé jezdce a to je přesně to, co se daří ve Španělsku.

Kromě toho bude součástí týmu superstockový přívěšek pod vedením velice zkušeného týmového manažéra Natale Egiho. Zde bude jezdcem mladý McCormick a bude mít k dispozici zbrusu novou Ducati 1199 Panigale, která papírově, jak se zdá, bude jen těžko hledat konkurenci.

Srdcem celého týmu jsou potom techničtí šéfové: Nicola Manna, Riccardo Venturi Bozza a Filippo Burgatti, a také závodní inženýři Luca Ferraccioli, Alberto Giribuola a Flavio Prodolliet.
Ovšem náš tým se snaží organizovat i akce, které pomáhají zviditelnit na veřejnosti ještě více superbikové mistrovství světa. Takže moje angažovanost se bude ubírat všemi těmito směry. "

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist