Aktualni prestupovy kolotoc v SBK a SS

Pomalu se take vyjasnuje situace v prednich tymech SBK a SS. A co je tedy noveho po zavodech v Nemecku ?

Rozhodnuti u Ducati padne jeste pred Imolou
“Pred zavodem v Imole predstavime nas tym pro rok 2006”, rikal na Lausitzringu tajemne sef tymu Ducati Xerox, Davide Tardozzi. A jake jsou vlastne moznosti ? Hodne zavisi na rozhodnuti Troye Baylisse, ten by mohl okamzite podepsat smlouvu s tovarnou v Bologni, zkuseny Australan ale stale jeste doufa, ze pro neho zbude misto v MotoGP. Je jasne, ze po vitezstvi v Nemecku jsou hodne vysoko sance a moznosti mladeho Lorenze Lanziho. A co je zajimave, neoficielne se proslycha, ze britsky tym GSE se chce vratit do svetoveho serialu, a sice v sedle se Spanelem Gregoriem Lavillou.
Kdo pojede s Corserem v tymu Alstare Suzuki ?
Vse zavisi na tom, jak se rozhodne japonska tovarna Suzuki. Pokud da souhlas k dalsimu prodlouzeni smlouvy pro Yukia Kagayamu (naposled v Nemecku dojel 5. a 4., a celkove je se ziskem 211 bodu sesty v MS), tak neni co resit. Ale pokud bude odvelen japonsky jezdec testovani, tak se nabizi jmena jako Gianluca Nannelli, Max Neukirchner ale take Regis Laconi. “Nemuzeme si dovolit angazovat hvezdy MotoGP, nebot ani Norick Abe nedokazal v SBK hned vyhravat”, rika sef tymu Francis Batta.
A co Honda ?
Honda Europa chce umistit sveho oblibence Michela Fabrizia do sveta superbiku (Winston Ten Kate, nebo Klaffi ?). Tym Renegade Honda chce nadale jezdit s Americanem Ben Bostromem a sef tymu Mark Griffith slibuje navyseni rozpoctu, cemuz ale nikdo – krome BB, neveri ! Ovsem :
Honda chce Klaffiho tym rozdelit na dve staje
Pierfrancesco Chili by mohl se svym mechanikem Domenicem Brigagliou vytvorit v Bologni vlastni tym, mohl by tak vyvijet podvozek motocyklu dle vlastniho prani. Zaroven by byl Chili jakymsi mentorem pro Michela Fabrizia, ktery by jezdil nadale za “Klaffiho” jako spolujezdec Neunkirchnera a tento tym by zustal v hornorakouskem Welsu.
Petronas – Steve Martin zustava
Zatimco Australan Steve Martin zustava, tak opcni pravo na jeho krajana Garry McCoye nebude tymem uplatneno a “Gazza” se tak bude muset snazit jinde…
Norick Abe s otaznikem ?
Zatimco Francouz Sebastien Gimbert dostane pro rok 2006 jeste druhou sanci, tak dalsi kariera Japonce Noricka Abeho je s otaznikem ? Ne snad, ze by ho tymovy sef Martial Garcia nechtel, ale pokud nesezene noveho sponzora z okoli firmy Agnellis, tak si tohoto japonskeho jezdce nemuze dale dovolit. Ovsem z dynastie Agnelli pochazi i Giovanni Bussei…
Winston Ten Kate v supersportech beze zmeny
“Jsem uz stary 32 let a jsem realista. Na Muggeridgemu jsme videli, jak je tezka v tomto veku zmena ze supersportu do superbiku”, rika novopeceny mistr sveta Sebastien Charpentier. A tak zustava silne duo Hondy, Charpentier a Katsuaki Fujiwara beze zmeny.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist