Aktuálně ze superbikového paddocku

Tři hodně žhavé novinky - týkající se závodění v superbikovém seriálu na rok 2013 - si můžete přečíst v následujícím článku.

  • Promotér šampionátu Infront potvrdil, že tým Dr. Maria Bertucciho Liberty Racing se oficiálně rozhodl nezúčastnit se tohoto seriálu v roce 2013, ačkoliv ještě nedávno tvrdil jeho majitel, že rozhodně pojede seriál v příštím roce s minimálně 1 jezdcem.
  • Kvůli odstoupení sponzora PATA - bude v příštím roce jako hlavní sponzor u továrního týmu Hondy - ukončil své působení v seriálu dlouholetý tým D.F.X.: "Po 14 rocích je bohužel konec. Je to hodně smutné", řekl týmový šéf Daniele Carli. Za tento tým letos závodili Sylvain Guintoli a Lorenzo Zanetti.
  • Yamaha Austria, řadu let velmi úspěšný tým v MS-Endurance, plánuje na příští rok tři starty s wildcard, pokud tedy dostane od továrny Yamaha konkurence schopný materiál. Koncem roku 2011 se Yamaha stáhla ze šampionátu, motorky jsou od této doby uskladněny. Už v sezoně 2003 a 2004 startoval tento tým Yamaha Austria v sedle s Rakušanem Horstem Saigerem na třech závodech WSBK a tento pilot skončil 1x v Top-10. Plánované starty 2013 jsou Austrálie, Indie a USA, jezdcem by měl být Japonec Katsuyuki Nagasuga.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist