Výběr Kawasaki pro letošní závod v Suzuce je Rea, Lowes a Forés

Novou posilou sestavy továrního týmu Kawasaki pro letošní osmihodinový závod v Suzuce je Španěl Xavier Forés, který závodí v mistrovství světa superbiků. Jezdec týmu Kawasaki Pucceti Racing do prestižního klání nastoupí s dvojicí Alex Lowes a Jonathan Rea, jenž právě loni tento závod vyhrál, zastavil vítěznou sérii tří ladiček a pro tovární tým Kawasaki získal triumf poprvé od roku 1993.

Vítězství to bylo celkem zvláštní, protože těsně před koncem Jonathan Rea havaroval a závod zastavily červené vlajky. Později ale padlo rozhodnutí od stolu, že vítězství připadne Kawasaki, protože měl Rea spadnout na oleji, který tam zůstal po předchozí nehodě a tak se mohlo v zelenočerné garáži slavit.

Obhajobu vítězství bude mít v rukách Jonathan Rea. Společně s ním pojede v barvách továrny Kawasaki nová posila Alex Lowes, jeho týmový kolega z KRT, a třetím jezdcem byl nyní jmenován Xavier Forés, který je po návratu z BSB jezdce týmu Kawasaki Puccetti Racing. Lowes s Forésem v týmu nahradí Leona Haslama a Topraka Razgatliogla, kteří jeli v zelených barvách loni.

Bohužel celosvětová situace ohledně onemocnění COVID-19 není zcela ideální a je otázkou, zda osmihodinovka v Suzuce bude v plánovaném termínu 16. až 19.července. Termín závodu už jednou změnili kvůli Olympiádě v Tokiu, jenže ta se jak víme odložila o jeden rok. Jak to bude se závodem FIM EWC je s otazníkem, nicméně už nyní víme, že Japonsko nebude tentokrát závěrem sezony, jelikož na srpnový termín je posunut 24H závod v Le Mans.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist