Ve volném tréninku zajel v Suzuce nejrychleji tovární tým Yamahy

Jednačtyřicátý ročník osmihodinového závodu v Suzuce odstartoval v pátek ráno volný trénink, jehož se zúčastnilo všech 64 startujících týmů. Nejrychleji zajeli jezdci tovární stáje Yamahy, jen jednatřicet tisícin ztratili na jejich maximum jezdci druhého týmu v pořadí Kawasaki Team Green. Český tým Mercury Racing je po tréninku jednatřicátý. Páteční program pokračuje první a druhou kvalifikací. Kombinace časů určí první desítku týmů s postupem do sobotní bitvy o pole position.

Ve volném tréninku zajeli nejrychleji jezdci týmu Yamaha Factory Racing Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes a Michael van der Mark. Jejich nejlepším časem na kolo je 2'06,813 sekundy a stejně jak v testech, tak také v oficiálním tréninku podávají výkony, které je pasují do role velkého favorita. Nicméně tovární tým Kawasaki Team Green, který jede v sestavě Jonathan Rea, Leon Haslam a Kazuma Watanabe, má na to Yamahu letos hodně potrápit. Jejich maximum na kolo bylo jen o 0,031 sekundy pomalejší. Třetím týmem v pořadí je tovární stáj Hondy Team HRC s jezdci Takumi Takahashi, Takaaki Nakagami a Patrick Jacobsen. V jejich případě je ztráta na prvního na necelých sedmi desetinách a zároveň jsou poslední v jedné sekundě.

Na čtvrté pozici figuruje s časem 2'07,922 sekundy tým Yoshimura Suzuki Motul Racing, který do osmihodinovky nastupuje v sestavě Takuya Tsuda, Sylvain Guintoli a Bradley Ray. Pátým týmem v pořadí je s časem na kolo 2'07,990 sekundy MuSASHi RT HARC-PRO. Honda, kde závodí Ryo Mizuno, Dominique Aegerter a Randy De Puniet.

Z týmů bojujících o titul mistra světa si nejlépe vedl lídr průběžného hodnocení tým F.C.C. TSR Honda France, který je s časem 2'08,422 sekundy osmý. Devátý je rakouský YART Yamaha, šestnáctý je francouzský tým GMT94 Yamaha. Český tým Mercury Racing je s kolem za 2'12,041 sekundy na jednatřicáté pozici.

FIM EWC 207/18

Časový harmonogram.

41.“Coca-Cola Zero” Suzuka 8hours – Volný trénink
Pátek, 27.července 2018 – Suzuka, Japonsko

2017-2018 FIM Endurance World Championship Final Round - Free Practice Sessions 1 - Final ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marian16 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist