V nočním tréninku byl nejrychlejší tým tovární Yamahy

Posledním bodem pátečního programu byl noční trénink v Suzuce, který má jezdce všech týmů připravit na podmínky s nimiž se setkají v závěru osmihodinového klání. Samozřejmě nejde jen o samotné jezdce, ale také připravit techniku a především pneumatiky u nichž bude v závěru závodu docházet k změně úrovně přilnavosti. Nejrychleji zajeli po západu slunce jezdci tovární stáje tří ladiček Yamaha Factory Racing, druzí jsou jezdci tovární stáje HRC a třetí Kawasaki Team Green. Český tým Mercury Racing má ve výsledkové listině čtyřiadvacáté místo.

Noční trénink začínal půl hodiny před západem slunce a končil půl hodiny po západu. To znamená, že jezdci týmů, jenž svá maxima nastavili v prvních měřených kolech, jeli ještě za lepší viditelnosti než ti, kteří svá maxima nastavili až v samotném závěru.

Trénink vyhrál tým Yamaha Factory Racing časem 2'07,760 sekundy. Na druhé pozici je se ztrátou osmi desetin tovární tým HRC Red Bull Honda with Japan Post, třetí je Kawasaki Team Green. Poslední v jedné sekundě na prvního je čtvrtý F.C.C. TSR Honda France, lídr průběžného hodnocení mistrovství světa FIM EWC 2017/2018. Český tým Mercury Racing je s časem 2'12,360 sekundy na čtyřiadvacáté pozici.

FIM EWC 2017/18

Časový harmonogram.

41.“Coca-Cola Zero” Suzuka 8hours – Noční trénink
Pátek, 27.července 2018 – Suzuka, Japonsko
2017-2018 FIM Endurance World Championship Final Round - Night Free Practice Session - Final ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist