V Le Mans je už za měsíc druhé kolo FIM EWC 2018/2019

Po 24hodinovém závodu Bol d’Or je druhým podnikem v kalendáři Mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů 2018/2019 čtyřiadvacetihodinovka 24 Heures Motos v Le Mans. Pro všechny fanoušky bude zajímavé sledovat jezdce týmu F.C.C. TSR Honda France, jelikož to jsou obhájci titulu a navíc vítězové úvodního závodu nové sezony v Le Castellet. České fanoušky bude především zajímat jak si povedou jezdci týmů Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing (EWC) a Exteria KSPCS Racing (SST). Termín startu je v sobotu 20.dubna.

Po úvodním podniku sezony 2018/2019 je na prvním místě průběžného hodnocení tým F.C.C. TSR Honda France, jenž si za vítězství 24H Bol d’Or připsal 51 bodů. Před závodem v Le Mans je jejich náskok na 8 bodech a situace na ostatních pozicích je minimálně do šestého místa hodně vyrovnaná. Druzí Wepol Racing (Yamaha) mají 43 bodů, o dva méně má na kontě třetí YART Yamaha a čtvrtý tým Suzuki Endurance Racing. První pětku nejlepších uzavírá s 41 body Team SRC Kawasaki France. Švýcarský Bolliger Team Switzerland (Kawasaki) je na šesté pozici se ztrátou 14 bodů na lídra.

Český tým Mercury Racing nastupuje po příchodu nového hlavního sponzora pod názvem Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing. Loni nasbírali v Bol d’Or 11 bodů a ty jim teď stačí na průběžné desáté místo. V sedle BMW pojede Karel Hanika a Ondřej Ježek. Jméno třetího jezdce tým oznámí později. V kategorii Superstock závodí další český tým Exteria KSPCS Racing, jenž do roku 2019 nastupuje s již dříve avizovanou technikou japonského výrobce Suzuki. Sestava týmu je dle předběžné startovní listina složena z trojice – Niccolo Rosso (ITA), Andrea Boscoscuro (ITA) a Martin Choy (BUL). Nechybí slovenský tým Maco Racing, který je po prvním kole v třídě FIM EWC průběžně osmnáctý.

Startovní listinu tvoří 60 týmů a z toho jich je 39 stálých v rámci EWC a SST. Takové množství motorek potřebuje testovat a poslední šanci mají týmy 2. a 3.dubna na okruhu Bugatti v Le Mans. Už ve čtvrtek 18.dubna se jedou tréninky a první kvalifikace, pátek rozhodne o pořadí na startu a vše vypukne v sobotu 20.dubna, což je termín startu 42.ročníku 24 Heures Motos.

Předběžná startovní listina - 24hmotos2019_proventrylist2103.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist