Testy na okruhu Bugatti v Le Mans

V termínu 29. a 30.března mají v Le Mans testy týmy vytrvalostního šampionátu motocyklů. Úvodní podnik světové série je už za necelé dva týdny, takže řada týmů má šanci si vyzkoušet techniku a jezdecké sestavy v dvoudenním testu.

Do prvního podniku sezony je přihlášeno celkem osmapadesát týmů (20 v třídě Formula EWC, 37 je v kategorii Superstock a 1 v Open). Mezi týmy je také jeden zástupce z České republiky BMW Motorrad CEEU (Ronald Resch, Michal Filla, Janes Prosenik, Martin Choy). Testovat v Le Mans bude český závodník Lukáš Pešek, který je v sestavě týmu Penz13 BMW (Mathieu Gines, Kenny Foray).

Z hlavní třídy Formula EWC budou testovat týmy jako například Suzuki S.E.R.T. (Vincet Philippe, Anthony Delhalle, Etienne Masson), Yamaha GMT94 (Niccolò Canepa, David Checa, Louis Rossi), Team Kawasaki SRC (Gregory Leblanc, Matthieu Lagrive, Fabien Foret), Yamaha YART (Broc Parkes, Max Neukirchner, Ivan Silva plus Sheridan Morais) nebo Honda Endurance Racing (Sebastien Gimbert, Julien Da Costa, Freddy Foray).

Devětatřicátý ročník motocyklového závodu 24Hodin Le Mans má termín 9/10. dubna 2016. První tréninky už startují 7.dubna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist