Noční trénink vyhrál tým SRC Kawasaki, Mercury Racing čtvrtý

Předposledním podnikem sezony FIM EWC 2018/2019 je osmihodinovka v německém Oscherslebenu. Příprava na závod je poměrně dost roztahaná, protože ve čtvrtek večer týmy absolvovaly noční trénink, pátek je dnem volného tréninku a prvních kvalifikací, sobotní druhé kvalifikace pak rozhodnou o postavení při startu závodu, který je až v neděli v jednu odpoledne. Důvodem bude fakt, že součástí vytrvalostního víkendu na Oscherslebenu je také druhý podnik mezinárodního mistrovství Německa IDM Superbike.

Ve čtvrtek večer týmy odstartovaly přípravu na osmihodinový závod, který je na dráze Motorsport Areny Oschersleben. Trénink začal patnáct minut před osmou s končil v devět večer. Nejrychleji zajel tým SRC Kawasaki France, jejichž maximum je na 1'26,814 sekundy. Na druhé pozici je F.C.C. TSR Honda France, třetí Team ERC-BMW Motorrad Endurance a čtvrtí Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing. Český tým byl také poslední v jedné sekundě na prvního. Top5 uzavřeli jezdci rakouské stáje YART Yamaha.

Nejrychlejším týmem kategorie Superstock, pro něž je závod v Oscherslebenu v sezoně poslední, byl celkově devátý Team 33 Coyote Louit Moto s kolem za 1'28,387 sekundy. Česká stáj Extéria KSPCS Racing Team by EKO je s časem 1'30,481 sekundy třicátá v celkovém pořadí nočního tréninku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist