Na závod 24 Heures Motos je vysoký počet přihlášených

Letošní ročník MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů startuje čtyřiahodinovým závodem ve francouzském Le Mans. Termín závodu 45. ročníku 24 Heures Motos je 16. a 17.dubna. Přihlášených je pro tento dubnový podnik celkem dvaapadesát, což je tříleté maximum.

Počet přihlášek je o šest vyšší než bylo loni a o celkem čtrnáct víc než bylo v roce 2020. V dubnu nastoupí do závodu FIM EWC dvanáct současných nebo bývalých vítězů šampionátu FIM EWC, zastoupeno bude šest výrobců motocyklů a tři značky pneumatik.

Titul obhajuje Yoshimura SERT Motul a to v královské kategorii Formula EWC, kde jsou týmy jako BMW World Endurance Team, ERC Endurance Ducati, F.C.C. TSR Honda France, MOTO AIN, Tati Team Beringer Racing, Team Bolliger Switzerland, VRD Igol Expériences, Webike SRC Kawasaki France Trickstar, Wojcik Racing Team, slovenský Maco Racing nebo YART Yamaha Official Team EWC, kde závodí český zástupce Karel Hanika.

Velký zájem je rovněž o kategorii Superstock, kde máme zastoupení v týmech jako BMRT 3D Maxxess Nevers, loňský vítěz FIM World Cupu 2021, tým No Limits Motor Team, Energie Endurance, Falcon Racing, Pitlane Endurance – JP3, RAC 41 ChromeBurner nebo Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore.

Náš tip

Předběžná startovní listina - 24-heures-motos-2022-provisional-entry-list.pdf

Zástupce promotéra Francois Ribeiro (Discovery Sports Events) k pořádání pětačtyřicátého ročníku 24 Heures Motos uvedl: „Šest měsíců poté, co poslední závod EWC 2021 rozhodlo 0,070 sekundy je skvělé opočítávat čas do sezony 2022 a 45. ročníku 24 Heures Motos. Je to pokaždé jeden z vrcholů sezony EWC a do kalendáře přináší třetí čtyřiadvacetihodinovku společně s 24H EWC SPA Motos a Bol d'Or.“

„Máme úctyhodnou účast dvaapadesáti motorek, dvanácti současných nebo bývalých mistrů světa EWC, šesti výrobců motocyklů, tří společností vyrábějící pneumatiky a vše bude živě přenášeno na platformě Discovery Sports. Skutečnost, že má 24 Heures Motos znovu dubnový termín svědčí o účinnosti celosvětového očkovacího programu. Děkujeme zároveň ACO a FIM za organizaci závodu. Než se ale zaměříme na závod musíme vyjádřit podporu a soustrast všem lidem, kteří tak těžce trpí v důsledku hrozných událostí na Ukrajině. Doufáme v brzké ukončení teto hrozné situace a v návrat míru.“

Startérem slavného závodu závodu 24 Heures Motos, byl v rámci tiskové konference potvrzen Camille Lacourt, pětinásobný mistr světa v plavání, který absolvoval několik kol na okruhu Bugatti jako spolujezdec Damiena Saulniera, manažera týmu Yoshimura SERT Motul.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist