K týmu YART Yamaha přichází Niccolo Canepa

Yamaha Motor Europe oficiálně potvrdila, že italský závodník Niccolo Canepa bude členem týmu YART Yamaha Official EWC pro nadcházející ročník Mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů 2018/2019. Canepa bude týmovým kolegou dvojice Broc Parkes a Marvin Fritz s nimiž nyní absolvuje dvoudenní přípravné testy (28/29.8.) na úvodní podnik sezony 24H Bol d'Or, který má termín v polovině září 2018.

Ital Niccolo Canepa je zkušený závodník, jehož jsme měli možnost sledovat jak v sérii MotoGP, tak ve WorldSBK a EWC, kde v sezoně 2016/2017 získal titul mistra světa. Canepa je poslední z trojice závodníků GMT94, jenž si našel nové místo, jelikož tým již ve vytrvalostním závodění nepokračuje a soustředí se na klasické motocyklové šampionáty jako WorldSBK.

Rakouská stáj YART Yamaha Official EWC Team získá silnou podporu ze strany tří ladiček, což by jim mělo umožnit bojovat o ty nejvyšší příčky. „Jsem opravdu moc rád, že pokračuji s Yamahou příští sezonu ve vytrvalostním šampionátu FIM EWC, zejména pak s YART, vedoucím týmem Yamahy v tomto seriálu,“ uvedl Niccolo Canepa.

„Těším se, že budu pokračovat z místa, kde jsem skončil s GMT94 a s novým týmem bojovat o pozice na stupních vítězů. Pro mě je to hodně dobrá výchozí situace, jelikož budu v týmu s velmi rychlými a zkušenými jezdci, jakými jsou Broc a Marvin, za což jsem rád. Myslím, že si sezonu společně užijeme, ale nyní už se nemůžu dočkat testování motorky stejně jako pneumatik Bridgestone, které jsou pro mě nové,“ dodal Ital.

Šéf rakouského týmu Mandy Kainz k příchodu Canepy řekl: „Jsme rádi, že v týmu můžeme Niccola přivítat. Má značné zkušenosti, vyhrál závody, vyhrál šampionát a věřím, že jeho vítězný duch nám pomůže zopakovat úspěch jakého jsme docílili na Slovakia Ringu.“

„Myslím, že jeho přizpůsobení naši Yamaze YZF-R1 bude rychlé, jelikož má hodně blízko k specifikaci stroje WSBK, který používal předtím, stejně jako když závodil pro GMT94. Můj pocit je takový, že s Broc Parkesem, Marvinem Fritzem a teď Niccolo Canepou, máme nejsilnější sestavu ve světovém vytrvalostním šampionátu a s trochou toho štěstí, které je v této soutěži vždy zapotřebí, budeme v této sezoně moci znovu usilovat o přední pozice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Valentin přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist