FIM EWC – Závod v japonské Suzuce bude až v listopadu

Od roku 1978 jedou osmihodinovku v Suzuce v létě, ale situace s koronavirem a onemocněním COVID-19 letos změnila svět. V Japonsku je vyhlášen nouzový stav na což reagovaly organizace FIM, Eurosport Events a Mobilityland a v pondělí oficiálně informovaly o tom, že původní termín závodu Suzuka 8Hodin, jímž byl 19.červenec 2020, byl odložen na 1.listopad 2020. Takže až na podzim budeme svědky rozhodujícího klání sezony FIM EWC 2019/2020.

V Japonsku mají kvůli koronaviru nouzový stav, takže v zemi vycházejícího slunce platí omezení, která neumožní uspořádat hromadné akce jako například vytrvalostní klání silničních motocyklů Suzuka 8Hodin. Proto Mezinárodní federace motocyklistů (FIM), promotér FIM EWC Eurosport Events a organizátor závodu v Suzuce Mobilityland přesunuli termín klání na závěr roku 2020 s nadějí, že v této době již bude možné závod odjet. Navíc pro finále sezony bude bonus 150% bodů.

Sezona 2019/2020 má pokračovat závodem v Le Mans (FRA) 24 Heures Motos (29/30.srpen 2020), dále v Le Castellet (FRA) 24H Bol d’Or (19/20. září 2020) a závěrečným kláním Suzuka 8 Hours (1.listopadu 2020). Osmihodinový závod v Německu byl zrušen bez náhrady.

„Připravovali jsme pořádání ‘Coca-Cola’ Suzuka 8 Hours Endurance na červenec, ale došlo k rozhodnutí závod odložit,“ uvedl Kaoru Tanaka (President Mobilityland). „Stalo se tak s ohledem na současnou situaci, která v této chvíli neumožňuje pořádání velkých akcí, které navštěvuje velký počet diváků a zároveň se počítá s tím, že přibude omezení cestovat z evropských zemí. Proto prosíme o pochopení všechny fanoušky, kteří plánovali cestu na osmihodinový závod v Suzuce a stejně tak prosíme o pochopení všechny investory, kteří jsou s tímto podnikem spojeni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist