FIM EWC – V Oscherslebenu byl v tréninku nejrychlejší tým SRC Kawasaki

Ve čtvrtek mají jezdci vytrvalostního šampionátu FIM Endurance World Championship na programu volný trénink, první kvalifikační jízdy a večer další volný trénink. Ve volném tréninku zajeli nejrychleji jezdci stáje SRC Kawasaki, český tým Mercury Racing byl osmý v pořadí. V kategorii SST závodí další český tým Exteria Eko Racing, jehož výsledné časy mu v tréninku dávají jednatřicátou příčku celkově.

Nejrychlejší kolo dopoledního tréninku nastavil v sedle Kawasaki Randy De Puniet (SRC Kawasaki), jehož maximum na kolo je 1'26,927 sekundy. Jen 0,034 sekundy ztratil tým GMT94 Yamaha, necelé dvě desetiny ztratil NRT48. Do pátého místa se vešli vítězové ze Slovakiaringu YART Yamaha a F.C.C. TSR Honda France.

Český tým Mercury Racing je s časem 1'28,020 sekundy devátý v pořadí a na maximum dne prozatím ztrácí 1,093 sekundy. Do předposledního podniku sezony tým nastupuje v sestavě Karel Hanika, Jakub Smrž a Francouz Sylvain Barrier. Tým ze Slovenska Maco Racing je po tréninku na šestnácté pozici s kolem za 1'28,956 sekundy.

V sérii FIM World Cup jde do tuhého, protože týmy jedou poslední závod sezony a ten rozhodně o letošním celkovém vítězi. V tréninku zajel nejrychleji tým Yamaha Viltaïs Experiences s časem na kolo 1'27,932 sekundy. Druhý v hodnocení SST je Junior Team LMS Suzuki a třetí MOTO AIN. Česká stáj Exteria EKO Racing (Martin Choy, Ladislav Chmelík, Tomáš Zajíc) obsadila čtrnácté místo, celkově byli s časem 1'31,431 sekundy jednatřicátí.

FIM Endurance World Championship 2017/2018 – Volný trénink
Čtvrtek, 7.června 2018 - Motorsport Arena Oschersleben (GER)
8 Hours EWC Oschersleben - Free Practice Sessions - Final ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist