FIM EWC – Srpnový 24H závod v Le Mans bude bez diváků

Vzhledem k celosvětové zdravotní situaci s COVID-19 bude již jednou odložený podnik 24Hodin Le Mans odstartován v náhradním termínu (29.-30.srpna), ale vše se odehraje za zavřenými dveřmi, což znamená bez fanoušků. Pro tuto ikonu v kalendáři světového vytrvalostního šampionátu je to dost nezvyklá situace, protože právě na fanoušcích je vše postaveno, nicméně jak uvedl Pierre Fillon (AOC), všichni udělají maximum proto, aby fanoušky i na dálku dostali do dění 43.ročníku 24 Heures Motos.

Vytrvalostní závod FIM EWC v Le Mans je třetím podnikem sezony 2019/2020. Loni týmy odjely čtyřiadvacetihodinovku v Le Castellet a osmihodinovku v Sepangu. V dubnu byl na programu třetí podnik v Le Mans, nicméně ten odložili na konec srpna s ohledem na zdravotní situaci. Aby FIM, promotér Eurosport Events a organizátor Automobile Club de l’Ouest splnili vládní nařízení, museli rozhodnout o pořádání závodu bez diváků.

„Mimořádné situace vyžadují mimořádná opatření,“ uvedl k závodu bez diváků Pierre Fillon, prezident Automobile Club de l’Ouest (AOC). „43.ročník 24H Motos proběhne za zavřenými dveřmi, ale bude. To je myslím ta nejdůležitější věc. Zejména pak pro naše týmy, partnery, FIM EWC a celkově pro závody motocyklů. Bude to zvláštní pořádat závody bez fanoušků podél dráhy, ale uděláme maximum, abychom jim přinesli veškeré dění a atmosféru ať už jsou kdekoliv.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist