FIM EWC – Provizorní pole position má YART Yamaha

Ve čtvrtek měli jezdci MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů FIM Endurance World Championship 2022 na programu dopoledne volný trénink, odpoledne první kvalifikace a večer mají další trénink s možností si vyzkoušet jízdu s reflektory. V pátek dopoledne jsou druhé kvalifikace, které určí pořadí na startu 35.ročníku 24 heures Motos. Start závodu je v sobotu v 15.00 hodin.

Kvalifikace (1)

Sérii prvních kvalifikací zahájili jezdci s modrou páskou. Nejrychlejší byl český závodník Karel Hanika (YART - Yamaha Official Team EWC), jehož maximem bylo 1'35,873 sekundy. Hanika byl o 0,097 sekundy rychlejší než druhý Gregg Black (Yoshimura SERT Motul). Třetím jezdcem v pořadí byl Josh Hook (F.C.C. TSR Honda France).

V kvalifikaci jezdců se žlutou páskou byl nejrychlejší Gino Rea (F.C.C. TSR Honda France) s kolem za 1'35,606 sekundy. Jen 0,074 sekundy ztratil druhý Xavi Forés (ERC Endurance-Ducati), třetí Xavier Simeon (Yoshimura SERT Motul) byl o 0,452 sekundy pomalejší.

Sekci jezdců s červenou páskou vyhrál Niccolo Canepa (YART - Yamaha Official Team EWC) nejrychlejším časem první kvalifikace 1'35,500 sekundy. Druhý Mike Di Meglio (F.C.C. TSR Honda France) ztratil 0,357 sekundy, třetí Sylvain Guintoli (Yoshimura SERT Motul) byl o 0,480 sekundy pomalejší.

Dle nových pravidel pro sezonu 2022 je výsledný čas průměrem nejlepších časů dvou jezdců týmu, nikoli tří jak tomu bylo dříve. Čas čtvrtého jezdce, náhradního, není brán v úvahu. Nejlepší průměr 1'35,686 sekundy má nyní tým YART - Yamaha Official Team EWC a to zásluhou dvojice Niccolo Canepa a Karel Hanika. Druhý průměr 1'35,731 sekundy má tým F.C.C. TSR Honda France a třetí je tým Yoshimura SERT Motoul.

Volný trénink

Na základě výsledkové listiny prvního tréninku je nejrychlejším týmem ERC Endurance Ducati. Čas 1'35,460 sekundy nastavil Xavi Forés. Na druhé pozici je YART – Yamaha Official Team EWC s kolem za 1'35,782 sekundy, které zajel Niccolo Canepa. Oba týmy jsou jediné, které se dostaly pod hranici minuty a šestatřiceti sekund. V jedné sekundě je třetí BMW Motorrad World Endurance Team a čtvrtý F.C.C. TSR Honda France. Slovenský Maco Racing je jedenáctý s kolem za 1'38,216 sekundy.

FIM EWC 24 heures Motos – volný trénink
Čtvrtek, 14.dubna 2022 – Bugatti, Le Mans (FRA)
24-heures-motos-free-practice-sessions-final-ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist