FIM EWC - Poslední závod šampionátu vyhrál tým YART-YAMAHA s Karlem Hanikou

Tým YART - YAMAHA, ve kterém od letošního roku závodní také český jezdec Karel Hanika, se v Estorilu dočkal toho nejlepšího zakončení sezóny. Po dvanácti hodinách na trati projel cílem na prvním místě. Do Portugalska odcestoval také Ondřej Ježek, ten však s Bolliger Switzerland Team závod po pádu nedokončil. Celkové vítězství v šampionátu si připsali piloti týmu Suzuki Endurance Racing.

V portugalském Estorilu se v sobotu rozjeli jezdci vytrvalostního šampionátu FIM Endurance World Championship EWC do svého posledního závodu. Do něj odstartovali také dva čeští zástupci. Za Team Bolliger Switzerland vyjel na trať Ondřej Ježek, Karel Hanika se pak opět představil v týmu YART – Yamaha.

Právě jemu a jeho týmovým kolegům se start závodu povedl. Po první hodině byla stáj na druhé příčce za BMW MOTORRAD WORLD ENDURANCE TEAM, který si najel náskok jednoho kola. Ježek se se svým týmem pohyboval na místě desátém a závod hned po dvanácti minutách skončil pro ERC-Endurance, jehož jezdec Louis Rossi upadl a poškodit motocykl natolik, že už nebyl schopen se s ním vrátit na trať.

Už ve druhé hodině se do čela dostala YART – Yamaha, a vydržela v něm až do samotného cíle. Tím projel Marvin Fritz, který společně s Karlem Hanikou a Niccolo Canepou zakončil sezónu zlatem. Druhý skončil tým F.C.C. TSR Honda France složený z Joshe Hooka, Freddyho Foraye a Mika Di Meglia, třetí místo a první mezi nezávislými týmy si pak na konto připsali závodníci z Wójcik Racing Team.


Pro Ondřeje Ježka bohužel závod skončil už po třech hodinách, kdy tým zástupce týmu Bolliger Switzerland upadl z motocyklu a poškodil jej. V boxech se sice stroj mechanici snažili dát do pořádku, to se jim však nepovedlo a jezdci ze závodu odstoupili.

Vítězství v šampionátu si zajistil tým Suzuki Endurance Racing ve složení Etienne Masson, Gregg Black a Xavier Simeon, jenž dokončil závod v Estorilu na čtvrté pozici.

Výsledková tabulka

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Paulo přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist