FIM EWC – Pole position ve Spa získal tým YART, Hanika opět překonal rekord

Páteční druhé kvalifikace na čtyřiadvacetihodinovku 24H SPA EWC Motos rozhodly o postavení na startovním roštu závodu se startem v sobotu 4.června v jednu hodinu odpoledne. Po Le Mans odstartuje z prvního místa také ve Spa-Francorchamps tovární tým tří ladiček YART - Yamaha Official Team EWC a to především zásluhou Karla Haniky, jemuž se v pátek podařilo zajet nový rekord 2'18,845 sekundy.

V Belgii je tým YART - Yamaha Official Team EWC velmi rychlý a potom, co byli nejrychlejší v první kvalifikaci, získali v pátek první místo i ve druhých kvalifikačních jízdách. Sestava Niccolo Canepa, Marvin Fritz a Karel Hanika zvládli druhé kvalifikace na výbornou. Canepa byl třetí v kvalifikaci jezdců s modrou páskou, kde zajel třetí maximum 2'19,494 sekundy a na prvního Gregga Blacka (Yoshimura SERT Motul) ztratil 0,126 sekundy. V kvalifikaci žlutých byl Němec Fritz nejrychlejší s časem 2'19,826 sekundy. Parádně si vedl český závodník Hanika v kvalifikaci červeně označených jezdců, protože tam byl absolutně nejrychlejší s kolem za 2'18,845 sekundy. Druhý Sylvain Guintoli (Yoshimura SERT Motul) byl o 1,572 sekundy pomalejší a do dvou sekund se ještě stačil vejít třetí Mike Di Meglio (F.C.C. TSR Honda France).

Tým BMW Motorrad World Endurance Team (Jérémy Guarnoni, Illya Mykhalchyk a Markus Reiterberger) odstartuje do závodu ve Spa z druhé pozice, třetí bude Yoshimura SERT Motul. V sestavě Suzuki je domácí favorit Xavier Siméon spolu s týmovými kolegy Greggem Blackem a Sylvainem Guintolim.

FIM EWC, 24H SPA EWC Motos – 2.kvalifikace
Pátek, 3.6.2022 – Circuit de Spa-Francorchamps, Belgie

QP2 modrá 24-heures-de-spa-motos-2nd-qualifying-session-rider-blue-final-ranking.pdf

QP2 červená 24-heures-de-spa-motos-24-heures-de-spa-motos-2nd-qualifying-session-rider-red-final-ranking.pdf

QP2 žlutá  24-heures-de-spa-motos-2nd-qualifying-session-rider-yellow-final-ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist