FIM EWC – Pole position má tým YART Yamaha

V pátek odjeli jezdci mistrovství svět vytrvalostních závodů silničních motocyklů druhé kvalifikační jízdy, které s definitivní platností určily pozice na startu 83.ročníku závodu 24Hodin Bol d'Or. Nejrychlejším týmem byl v pátek na okruhu Paul-Cicard v Le Castellet rakouský YART Yamaha, jehož jezdecká sestava Marvin Fritz, Niccolo Canepa a Loris Baz jako jediná dostala čas na kolo pod hranici minuty a čtyřiapadesáti sekund. Start závodu je v sobotu 21.září v 15 hodin. V přímém přenosu lze závod sledovat na TV Eurosport 2.

Druhou kvalifikaci modrých vyhrál Loris Baz (YART Yamaha) kolem za 1'53,408 sekundy, čímž se tento čas stal oficiálním rekordem okruhu. Dvě desetiny ztratil druhý Josh Hook (F.C.C. TSR Honda France), tři desetiny třetí Jeremy Guarnoni (WEBIKE SRC Kawasaki France) a poslední v jedné sekundě byl čtvrtý Mathieu Giness (Team ERC Endurance).

V kvalifikaci jezdců se žlutou páskou zajel na první pozici výsledkové listiny Etienne Masson (Suzuki Endurance Racing Team), jehož čas na kolo byl na hodnotě 1'53,883 sekundy. Necelé čtyři desetiny ztrácí druhý Marvin Fritz (YART Yamaha), třetí Erwan Nigon (WEBIKE SRC Kawasaki France) byl o necelou půl sekundu pomalejší. Kvalifikace žlutých byla mnohem vyrovnanější a posledním jezdcem v jedné sekundě je sedmý Robin Mulhauser (MOTO AIN), což je zároveň nejrychlejší jezdcem třídy Superstock.

Kvalifikaci červených vyhrál opět jezdec tří ladiček Niccoló Canepa (YART Yamaha), který zvládl kolo časem 1'53,899 sekundy a upevnil tím vedoucí pozici svého týmu. Téměř devět desetin ztratil na prvního Itala Kenny Foray (BMW Motorrad World Endurance Team), třetí Louis Rossi (Team ERC Endurance) je také poslední v jedné sekundě na prvního. David Checa (WEBIKE SRC Kawasaki France) a Mike Di Meglio (WEBIKE SRC Kawasaki France) uzavřeli Top5.

V kvalifikaci náhradních jezdců zajel i v pátek nejrychleji Karel Hanika (YART Yamaha), jehož čas na kolo je 1'55,317 sekundy. Hanikův čas se sice do průměru tří jezdců nezapočítával, ale každopádně to byl jeho nový tým YART Yamaha, kdo vyhrál bitvu o první místo na startu s průměrem 1'53,701 sekundy. Tým také získává první letošní body, celkem je to 5 bodů za první místo na startu.

Na druhou pozici se kvalifikoval tým WEBIKE SRC Kawasaki France s průměrem 1'54,275 sekundy. Třetí v pořadí je tým F.C.C. TSR Honda France. Slovenský Omega Maco Racing se do závodu kvalifikoval třiadvacátým časem 1'57,359 sekundy.

FIM EWC 2019/2020 - 83.ročníku 24hodin Bol d’Or
Pátek, 20.září 2019 – Okruh Paul Ricard, Le Castellet (FRA)
Kvalifikace - 83cme-bol-d-or-overall-qualifying-classification-overall-qualifying-classification.pdf

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist