FIM EWC – Oschersleben zrušen bez náhrady, sezona pokračuje závodem v Suzuce

V pondělí zveřejnil FIM a Eurosport Events změny v kalendáři FIM Endurance World Championship 2019/2020. Po dřívějším přesunu termínu 24hodinového závodu v Le Mans z dubna na srpen teď zrušili 8hodinového klání v německém Oscherslebenu. Letošní ročník tak má pokračovat závodem v japonské Suzuce, což je červenec, pak je to již zmiňovaný závod v Le Mans a v září uzavře tuto komplikovanou sezonu znovu 24hodinový závod Bol d’Or.

Vzhledem k aktuální zdravotní situaci v Evropě, kde nyní platí ve většině zemí zákaz sportovních akcí a je omezen pohyb lidí, bylo nutné přistoupit k zrušení plánovaného podniku 8Hodin Oschersleben, jehož termín byl 6.červen 2020.

Sezona 2019/2020 by měla začít až 19.července závodem 8Hodin Suzuka. Koncem srpna je na programu 24Hodin Le Mans (24 Heures Motos). Sezona skončí o měsíc později závodem 24Hodin Bol d’Or, který letošní ročník zahájil a také by ji měl 20.září ukončit.

FIM a Eurosport Events má velký zájem pomoci týmům překlenout komplikované období snižováním nákladů a finanční podporou. Testy před závody v Le Mans a Le Castellet jsou zrušeny, nicméně volné tréninky budou naopak prodlouženy, aby týmy získaly potřebný čas na dráze. Nezávislým týmům, které oba tyto závody pojedou, poskytne Eurosport Events 1500Euro.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist