FIM EWC - 50 týmů na startu 24 Heures Motos v Le Mans

V červnu je na programu úvodní podnik mistrovství světa ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů FIM Endurance World Championship 2021, kterým je 44.ročník 24 Heures Motos v Le Mans. Na startu bude 12.června celkem padesát strojů, z toho 35 permanentních kategorie EWC a závodit budou také jezdci z České republiky. Závod ve Francii bude bez diváků.

První podnik FIM Endurance World Championship 2021 byl původně na programu v dubnu, ale situace s Covid-19 donutila pořadatele k přesunu termínu na červen. Mezi tím došlo k odkladu či zrušení u dalších závodů v kalendáři, takže červnový závod v Le Mans je i nyní stále v pozici zahajovacího podniku sezony.

Do čtyřiadvacetihodinovky má v plánu odstartovat 50 týmů a z toho bude šest ryze továrních od výrobců BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki a Yamaha. První tréninky budou ve čtvrtek 10.června, samotný závod startuje v pravé poledne 12.června.

Z českých závodníků je na předběžné startovní listině Karel Hanika, jako člen továrny Yamahy YART a Michal Filla z týmu kategorie Superstock Wojcik Racing Team 2.

FIM EWC 2021

Předběžná startovní listina - 24hmotos2021_proventrylist180521.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist