EWC – Z první pozice startuje do 24H Bol D'Or tým GMT94 Yamaha

Po pátečních druhých kvalifikačních jízdách, které na okruhu Paula Ricarda ovlivnila nepřízeň počasí, je jasno co se týče pořadí na startu 80.ročníku Bol D'Or, zahajovacího závodu sezony 2016/2017 mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů. Z první pozice do čtyřiadvacetihodinovky odstartuje tým GMT94 Yamaha, druzí Suzuki Endurance Racing Team (SERT) a třetí SRC Kawasaki. Tým Lukáše Peška Penz13.com - BMW Motorrad Team je na startu osmý, slovenský Maco Racing startuje jedenáctý a český zástupce Lukoil BMW Motorrad CSEU pětadvacátý.

Druhý den příprav na 24H Bol D'Or nabídl druhé kvalifikace, které v kombinaci s pátečními jízdami rozhodly o postavení na startu jubilejního 80.ročníku Bol D'Or. V pátek ráno ale pršelo, déšť ovlivnil kvalifikační jízdy tak, že jen málokdo dokázal zajel rychleji než ve čtvrtek. Čest stát na startu jako první má tým GMT94 Yamaha díky průměru 1'58,847 sekundy, který patří trojici David Checa, Niccolò Canepa, Lucas Mahias.

Časy pod dvě minuty na kolo zajely ještě další tři týmy - Suzuki Endurance Racing Team v sestavě Vincent Philippe, Anthony Delhalle a Etienne Masson, SRC Kawasaki s jezdci Gregory Leblanc, Fabien Foret a Randy de Puniet plus japonská stáj F.C.C. TSR Honda, kde závodí Shinichi Ito, Damian Cudlin a Kazuma Watanabe. První pětici nejrychlejších uzavírá tovární Honda Endurance Racing s jezdci Julien Da Costa, Sébastien Gimbert, Freddy Foray.

Penz13.com BMW Motorrad Team je s časem 2'00,703 sekundy osmý, ale před sobotním startem mají v týmu těžkou situaci, protože Lukáš Pešek má zraněnou nohu po pádu z čtvrteční kvalifikace a zatím je otázkou, zda do závodu vůbec nastoupí. Český závodník sice nemá nic zlomené, ale noha dost bolí, takže pojede sobotní warm up a pak se uvidí.

Slovenská stáj Maco Racing Team zajela v sestavě s Gregem Junodem, Anthony Dos Santosem a Marko Jermanem jedenáctý čas 2'01,265 sekundy. Český tým Lukoil BMW Motorrad CSEU startuje pětadvacátý, když trojice Julian Mayer, Roland Resch a Marin Ivanov nastavila časy, které stanovily průměr na hodnotu 2'03,170 sekundy.

Součástí je rovněž kategorie EWC FIM Superstock, kde byli nejrychlejší jezdci týmu LOUIT MOTO 33 TRAQUEUR, jenž v celkové klasifikaci obsadili deváté místo. Na druhé pozici je tým Junior Team LMS Suzuki a třetí Ymaha Viltaïs Experience.

Do závodu na 24Hodin startuje tým #19 Girls Racing Team, který tvoří jen závodnice – Američanka Melissa Paris, Nizozemka Jolanda Van Westrenen a Francouzky Muriel Simorre a Carole Goncalves. Z celkem pětapadesáti startujících týmů vyrazí Girls Racing Team z devětatřicáté pozice. Děvčata startují v sedle Yamahy v kategorii Superstock.

Letos již 80.ročník Bol D'Or, závod na 24Hodin, odstartují na okruhu Paula Ricarda v sobotu 17.září v 15:00 hodin. Přímé přenosy lze sledovat na TV Eurosport 1/2 nebo na Eurosport Player. Časomíra je ZDE.

FIM EWC 2016/2017 – 80.ročník Bol D'Or (Top39)
Pátek, 16.9.2016 – Kvalifikace (2)

80.ročník Bol D'Or - Provizorní pořadí na startu

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist