EWC 2018 – Třetí den oficiálního testu v Suzuce

Čtvrtek byl třetím a posledním dnem oficiálního testu týmů na osmihodinový závod v japonské Suzuce. Opět zajeli nejrychleji jezdci týmu Yamaha Factory Racing Team, kteří ale mají zdatné rivaly v týmech jako Kawasaki Team Green a Red Bull Honda with Japan Post. Závodní víkend posledního podniku sezony vytrvalostního MS silničních motocyklů startuje v Suzuce volným tréninkem ve čtvrtek 26.července 2018.

Nejrychlejším týmem oficiálnícho testu v Suzuce je vítěz posledních tří ročníků osmihodinovky, tým Yamaha Factory Racing, jenž nastupuje v sestavě Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes a Michael van der Mark. Zajeli maximum na hodnotu 2'06,273 sekundy, čímž překonali rekord závodu, který je od loňska na 2'06,932 sekundy (Alex Lowes, 2017) a necelé tři desetiny zůstali za kvalifikačním rekordem Pola Espargara z roku 2015 (2'06,000s), jenž byl u prvního vítězství týmu tří ladiček – Yamaha Factory Racing. Nutno dodat, že nejrychlejší čas zajel ve středu Japonec Katsuyuki Nakasuga.

S druhým časem 2'06,838 sekundy test uzavřel tým Kawasaki Team Green ve složení Kazuma Watanabe, Leon Haslam a Jonathan Rea. Tovární tým Kawasaki má vysoké ambice letošní ročník vyhrát a sesadit z vítězné vlny jezdce tovární Yamahy. Zda se jim to podaří uvidíme až koncem července, ale dle výsledků v testech mají proto velké předpoklady. Ztráta na maximum testu představovala v jejich případě 0,565 sekundy.

Tovární tým Hondy Red Bull Honda with Japan Post je s maximem na kolo 2'07,500 sekundy třetí v pořadí. Sice se jim už nepodařilo zajet pod dvě minuty a sedm sekund, ale ztráta 1,227 sekundy není rozhodně nic hrozného. Bohužel měli smůlu na zranění. Brit Leon Camier havaroval, zranil si záda a tým teď musí najít náhradu k jezdecké sestavě Takumi Takahashi a Takaaki Nakagami.

Čtvrtí v pořadí jsou jezdci stáje Yoshimura Suzuki Motul Racing, Sylvain Guintoli, Takuya Tsuda a Bradley Ray, kteří zajeli kolo okruhu v Suzuce za 2'07,838 sekundy. Pátým týmem výsledkové listiny je s časem 2'07,924 sekundy tým Honda Suzuka Racing Team.

Z týmů bojujících především o pozice a celkové vítězství v průběžném hodnocení světového vytrvalostního šampionátu, je rakouská stáj YART Yamaha (Broc Parkes, Marvin Fritz a Takuya Fujita) nejrychlejší díky času 2'08,005 sekundy. F.C.C. TSR Honda France nastavil čas 2'09,186 sekundy, GMT94 Yamaha má maximum na 2'09,315 sekundy a Suzuki Endurance Racing Team má nejrychlejší kolo za 2'10,581 sekundy.

Tým Honda Endurance Racing ve čtvrtek potvrdil jezdce, který nahradí v osmihodinovce zraněného Gregory LeBlanca. Tím jezdcem je Yonny Hernandez, který závodí v mistrovství světa superbiků. Pro Kolumbijce není zkušenost s týmem Hondy nová, protože zaskakoval už loni v prvním podniku sezony 24H Bol d’Or, kde byl s dvojicí Sébastien Gimbert a Gregory LeBlanc třetí. LeBlanc si zlomil lopatku a nalomil dva obratle pádem při výcviku, kde byl v pozici instruktora.

Závod v Suzuce je v neděli 29.července 2018, tréninky začínají už ve čtvrtek 26.července.

Celkové výsledky třídenního testu v Suzuce (JAP) Suz18_3DaysTestsOverall.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist