Espargaró a Smith pojedou osmihodinovku v Suzuce

Yamaha poprvé od roku 2002 nasadí svůj tovární tým do prestižního klání vytrvalostního mistrovství světa motocyklů a v 38.ročníku “Coca-Cola Zero” Suzuka 8Hodin představí v sedle nového speciálu YZF-R1 trojici závodníků, jejichž jména dnes oficiálně potvrdili. Prvním z nich je japonský šampion superbiků Katsuyuki Nakasuga a další dva jsou z prostředí mistrovství světa prototypových motocyklů Pol Espargaró a Bradley Smith. Cílem Yamahy je závod v Suzuce vyhrát.

Tovární tým Yamaha Factory Racing nastoupí 26.července 2015 na start závodu ve složení Katsuyuki Nakasuga, Pol Espargaró a Bradley Smith. Japonec je špičkovým jezdcem tří ladiček a letos bojuje o svůj čtvrtý triumf v japonském šampionátu superbiků. Vytrvalostní závod v Suzuce absolvoval sedmkrát s nejlepším umístěním na čtvrtém místě, jehož dosáhl loni. Pol Espargaró a Bradley Smith závodí v třídě MotoGP a v Suzuce pojedou poprvé. Šéfem týmu bude Wataru Yoshikawa, zkušený manažer z prostředí japonského šampionátu.

Cílem tří ladiček je usilovat o vítězství v tomto prestižním podniku, kde například Honda letos nasadí kalibr v podobě bývalého jezdce MotoGP Australana Casey Stonera a do Japonska by měl přiletět závodit také další bývalý jezdec mistrovství světa prototypů Toni Elías. Ve hře byla také jména jako Valentino Rossi a Jorge Lorenzo, ale nakonec do závodu nastoupí oba jezdci Monster Yamaha Tech 3.

„Jsem moc rád, že si mě Yamaha vybrala, abych ji reprezentoval v nejslavnějším podniku, kterým je osmihodinovka v Suzuce,“ uvedl Pol Espargaró. „Jsem velmi poctěn, že se této události zúčastním, ale bude tam hodně věcí, které se bude třeba naučit. Nemám žádné iluze o tom, že to bude nějak snadné, nikdy předtím jsem vytrvalostní závod nejel a neznám ani YZF-R1, třebaže ji spousta lidí hodnotí velmi pozitivně. Navíc kalendář MotoGP je hodně nabitý a my budeme muset zvládnout přípravu mezi jednotlivými závody.“
 

„Nicméně se moc těším i na to, že s Bradleyem budeme tentokrát spolupracovat a ne soupeřit. Nikdo z nás ale nezná dráhu v Suzuce, takže doufám, že nám se vším pomůže Nakasuga, to znamená s okruhem, motorkou a volbou správné strategie pro závod. Uděláme maximum, abychom Yamaze opětovali jejich vloženou důvěru,“ dodal Španěl.

„Především chci Yamaze velmi poděkovat za to, že můžu být součástí jejich týmu v tak prestižní události, jakou je osmihodinovka v Suzuce,“ prozradil úvodem Bradley Smith. „Moc se těším, že si vyzkouším zcela jiný druh závodění na motorce a ještě víc z toho, že to bude s mým týmovým kolegou Polem a Katsuyuki Nakasugem, který má v tomto závodu velké zkušenosti. Myslím, že to bude nezapomenutelná událost a nová kapitola v mém společném životě s Yamahou.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist