Ducati vstupuje do FIM EWC společně s týmem ERC

Italská Ducati vstupuje do vytrvalostního mistrovství světa silničních motocyklů FIM Endurance World Championship. Vytrvalostní specifikaci Panigale V4R bude mít v boxech tým ERC, který má od Ducati tovární podporu. Jezdecké složení má být představeno v nejbližších dnech a ve hře jsou i Češi.

Tým ERC není ve vytrvalostním MS žádným nováčkem. Tuto stáj jsme mohli vidět ve spojení se značkou BMW, jenž poslední sezonu odjela jako jejich tovární tým. Nyní přichází zásadní změna a od druhého závodu sezony FIM EWC 2019/2020 nastoupí tým ERC s italskou Ducati. Je to pochopitelně velká výzva, jelikož italský výrobce je především znám svými úspěchy v sériích jako MotoGP nebo WSBK, nikoliv však ve vytrvalostních soutěžích.

Na toto téma hovořil šéf týmu ERC Uwe Reinhardt, který prozradil proč právě italský výrobce. „Mé nadšení pro značku a osobní sbírka motorek Ducati měla málo co do činění s rozhodnutím začít s Ducati spolupracovat. Co se opravdu počítá tak rychlý, efektivní a významný závazek, který okamžitě nabídli a podporu, kterou poskytnou během sezony. Byla to pochopitelně velká výzva vše připravit pro Sepang, ale nejsme pod žádným tlakem. Bude to zkušební jízda v závodních podmínkách. Co se týče Le Mans, našim jediným cílem bude projet cílem čtyřiadvacetihodinového závodu.“

Hlavním sponzorem týmu je společnost ProKasro, nicméně Ducati Corse nezůstane stranou co se týče technické stránky projektu. „Tým ERC Endurance má podporu Ducati a elektronici Ducati Corse budou přítomni během každého závodu,“ potvrdil sportovní ředitel Ducati Corse Paolo Ciabatti. Stroje Panigale V4R připravili v dílnách Ducati Corse ve spolupráci s mechaniky týmu ERC a s podporou techniků italského výrobce. Vývoj komponentů probíhal ve spolupráci se superbikovým týmem Ducati.

Druhý podnik sezony FIM EWC 2019/2020 má premiéru v Malajsii, kde se na okruhu Sepang International pojede v termínu 14.prosince osmihodinový závod.
 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist