De Puniet pojede Bol d’Or s týmem SRC Kawasaki

Nový formát sezony 2016/2017 vytrvalostního mistrovství světa silničních motocyklů nabídne úvodní podnik už v polovině září jako čtyřiadvacetihodinovkou Bol d’Or. Jedním z jezdců, kteří budou chtít uplatnit svůj talent v prospěch svého týmu bude bývalý jezdec MotoGP a WSBK Randy De Puniet, který spojil síly s továrnou podporovaným týmem SRC Kawasaki.

Francouz Randy De Puniet nastoupí do vytrvalostního seriálu FIM EWC Championship 2016/17 v sestavě s dalšími dvěma zkušenými jezdci, jimiž jsou Gregory Leblanc a Fabien Foret. Ještě letos závodil s týmem Kawasaki Matthieu Lagrive, ale ten po skončení sezony přestoupil k týmu April Moto Motors Events.

Čtyřiadvacetihodinovka Bol d’Or bude pro Randy De Punieta nová zkušenost, třebaže není úplným nováčkem ve světě vytrvalostního závodění. V roce 2014 totiž absolvoval prestižní klání 8Hodin Suzuka, kde byl s týmem Yoshimura Suzuki celkově druhý v pořadí.

Závod úvodního podnik sezony FIM EWC 2016/17 24H Bol d’Or je na okruhu Paul Ricard v Le Castellet (nedaleko Marseille) v termínu 17. a 18. září 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist