Canepa má po operaci zlomeného kotníku

Italský závodník Niccoló Canepa tento týden testoval ve Valencii, kde byl s týmem YART Yamaha a kolegy Marvinem Fritzem a Karlem Hanikou. V úterý havaroval v desáté zatáčce okruhu Ricarda Torma a to tak nešťastně, že si natřikrát zlomil levý kotník. Ten mu ve středu operovali v univerzitní nemocnici Dexeus v Barceloně.

Tým YART Yamaha je továrním týmem tří ladiček v mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů. Na novou sezonu se trojice jezdců Niccolo Canepa, Marvin Fritz a Karel Hanika intenzivně připravuje ve Valencii, kde ale Canepa nešťastně havaroval. V desáté zatáčce ho od zranění vrchní části těla zachránil airbag, ale levý kotník to bohužel schytal naplno.

Poté, co zraněného jezdce přepravili z okruhu do nemocnice ve Valencii, byl Canepa transportován do Barcelony, kde ho ve středu večer operovali. Lékaři Italovi natřikrát zlomený kotník fixovali dvěma destičkami během dvouhodinové operace. Prognóza je prozatím dobrá, jelikož tu je předpoklad, že Canepa stihne úvodní závod sezony v Le Mans, jenž se má odjet v termínu 17. a 18.dubna.

„Byli jsme teď ve Španělsku testovat před novou sezonou,“ uvedl Niccolo Canepa, jezdec Yamalube YART Yamaha EWC Official Team. „V úterý ráno jsem na to ve Valencii možná až příliš zatlačil, protože dráha nebyla nečistější a v nájezdu do desáté zatáčky jsem dostal obrovský highsider. Pravděpodobně ten největší jaký jsem dosud zažil. Airbag v kombinéze mi zafungoval výborně, ale těžce jsem dopadl na levý kotník a třikrát ho zlomil.“

„Po první prohlídce v nemocnici, která byla ve Valencii, jsem odjel do nemocnice Dexeus v Barceloně, kde mi včera v noci lékaři zlomeniny fixovali dvěma destičkami. Nebylo to snadné, ale lékaři byli s výsledkem spokojení a jsem si jistý, že brzy budu v pořádku. Jakmile to přestane bolet, což je počítám týden, dva, tak okamžitě zahájím léčbu spojenou s fyzioterapií. Věřím, že na první závod sezony v Le Mans budu v dubnu připraven a už se nemůžu dočkat až budu zpátky na motorce.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist