Baz nastoupí s YART Yamaha do 24H závodu Bol d'Or

V termínu 21.-22. září zahájí novou sezonu vytrvalostního šampionátu silničních závodů 2019/2020 úvodní podnik 24Hodin Bol d'Or v Le Castellet. S rakouským továrně podporovaným týmem YART Yamaha pojede francouzský závodník Loris Baz, který nahradí jednoho ze stabilních jezdců týmu, kterým je Broc Parkes. Australan totiž ve stejném termínu nastoupí s Yamahou do předposledního kola Asia Road Racing Championship.

Statný mládenec Loris Baz není pro tým YART neznámým jezdcem, jelikož už s týmem několikrát závodil. V roce 2011 získala sestava Steve Martin, Igor Jerman a Baz třetí místo v čtyřiadvacetihodinovém závodě v Le Mans a pro vítězství si s Yamahou YART Francouz dojel v Bol d'Or 2013, když se ještě jelo na okruhu Magny-Cours.

V letošním roce závodí Loris Baz v mistrovství světa superbiků s týmem Ten Kate Racing s nímž zahájil sezonu s velkým zpožděním. Přesto si okamžitě vedli dobře a Baze je znovu vidět bojovat o mistrovské body. Teď ve WorldSBK končí letní přestávka víkendem v Portimau, ale ještě předtím bude Francouz začátkem příštího testovat dva dny v Le Castellet stroj YZF-R1 ve specifikaci EWC.

Jezdec WorldSBK Loris Baz k možnosti jet závod FIM EWC uvedl: „Jsem moc rád, že v rámci Bol d'Or podniknu návrat do vytrvalostního šampionátu s týmem YART Yamaha. Nebylo to v plánu, ale vždy jsem měl EWC moc rád a mám na tyto závody moc hezké vzpomínky stejně jako velmi dobrý vztah s Mandym a kluky od Yamahy. Když zavolali a můj tým Ten Kate Yamaha souhlasil, samozřejmě jsem řekl ano.“

„Září pro mě bude náročný měsíc, ale během léta jsem usilovně trénoval, takže to nebude problém,“ pokračoval Baz a dodal: „Jsem moc rád, že budu znovu s Mandym. Vždy jsem mu říkal táto, protože byl jeden z mála, kteří dávali v EWC šanci mladým jezdců, jako mě, když mi bylo v roce 2011 osmnáct. Ve 24H Le Mans jsme tehdy stáli na stupních vítězů, takže je fajn teď přijít k YART Yamaze zpátky a cíl nemůže být jiný než společně s Niccolem a Marvinem získat pro Yamahu vítězství.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
krysopes přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist