Martin Krátký před sezónou 2014

Náš nejlepší stunter se po zimě zase rozjíždí do všech končin a vy máte možnost dozvědět se co je nového, co se chystá a připravuje.

Co jsi dělal a co všechno jsi připravoval tuto zimu?
Největší změna, která u mě proběhla přes zimu byla výměna originálních rámů za pevnější chrom-molybdenový trubkový. Dál se na motorce vylepšilo pár dalších dílů s kterými byl problém v minulé sezóně. A pak jako téměř každoročně výměna barev.
Letošní zima byla dost mírná, využil jsi jí k trénování nebo jsi odpočíval?

Letošní počasí přes zimu mě zastihlo nepřipraveného. Naplánoval jsem si mnoho úprav na motorkách, takže loňská sezóna pro mě skončila na konci listopadu a začal jsem znovu jezdit, až na začátku února. Dalo by se jezdit, ale neměl jsem na čem, což mě hodně mrzelo.

Zpět k motorce, kde se vyráběl a jak dlouho trvala výroba trubkového rámu a co od toho očekáváš?
Výroba jednoho rámu trvala cca 10 dní. Rámy na moje motorky vyrobila břeclavská firma Pepoš - Moto, která je i mým sponzorem. Zabývá se výrobou dílů na stuntridingové ježdění, takže převážná většina upravených dílů na mé motorce pochází právě z Břeclavi. Hlavní důvod proč jsem vyměnil rám je, že originální nevydržel tuto zátěž a často praskal.
Dá se říct, že motorka je kompletně hotová, nebo je stále co zlepšovat?
Na motorkách mám vyměněný nebo vyztužený téměř všechny díly. Poslední co mám v plánu jsou kola, které taky praskají. Mám v plánu použít kola ze staršího modelu šestistovky. Pak už bude asi všechno vychytané.
Start letošní sezony začal stejně jako loni, kde jsi již byl?
Letošní sezóna pro mě začala halovým závodem ve Francii, kde jsem skončil na 6.místě. Byl to první závod po zimní pauze, na který jsem začal trénovat 14 dní před akcí. 6.místo bylo v daný víkend moje maximum, na prvních 5 jsem neměl. Druhého závodu, kterého jsem se zúčastnil byl opět v hale, tentokrát v Litvě. Kde jsem skončil na 7.místě. Můj plán byl být do 5.místa, ale nedokázal jsem zajet dobře na kluzkém povrchu a bylo z toho jen 7.místo. Další závody budou již na asfaltu, tak snad se mi bude dařit lépe.

Jaké máš plány na letošní sezónu?
V letošním roce bych se rád zúčastnil většiny velkých závodů po Evropě. Jedná se o cirka 10 závodů, ale uvidím podle financí. Na sto procent pojedu MS ve stuntridingu v Polsku a mistrovství republiky, které by mělo být v červenci v Ostravě. Možná udělám opět nějaké video na rok 2014.

Které nové triky bys chtěl v nejbližších měsících vyzkoušet?
V hlavě mám pár triků co bych rád uměl, ale spíš se budu soustředit na trénování kombinace triků na závody.
Chtěl bys dodat něco k poslednímu uveřejněnému videu?
Kdo ho neviděl, tak ať se na něj mrkne. Věřím, že se bude líbit.

Díky, a hodně úspěchů!


Video



Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.




Plánované akce kde můžete Martina vidět najdete na www.martinkratky.cz

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist