Martin Krátký na Czech Stunt Day a Stunt GP

Martin se zúčastnil dalších dvou závodů - Czech Stunt Day 2016 v Ostravě koncem června, a Stunt GP v Polsku. Z obou akcí vám přinášíme reportáž.

Poslední červnový víkend se v Ostravě konal další ročník Czech Stunt Day. Letošní akce byla poprvé na mezinárodní úrovni a zúčastnilo se celkem 39 jezdců nejen z Evropy. Jak ostravský víkend probíhal popisuje Martin Krátký.

Sobotní kvalifikaci se mi i přes menší pád podařilo vyhrát a stejný cíl jsem měl i pro nedělní finále. V neděli slunečné počasí vystřídal déšť, ale cíl byl stále stejný. Při zahřívacích 30 vteřinách před mojí finálovou jízdou jsem spadl a motorka přestala jet. Vlastně ani nevím, jestli jsem udělal chybu já nebo motorka přestala v driftu jet, což by zapříčinilo pád, ale to už je nyní jedno. Na opravu motocyklu je dle pravidel povoleno jen 4 minuty, bohužel se nám během tohoto času motorku nepodařilo opravit. Nechtěl jsem to vzdát, tak jsem v posledních vteřinách nasedl na nejbližší motocykl v depu a zkusil jsem odjet finále na půjčené motorce. Byla to pro mě dost zvláštní chvíle. Sedl jsem na úplně jinou motorku, bez tréninku, v dešti a já měl jen tři a půl minuty na to předvést to co umím, na motorce, na které jsem nikdy nejel. Nakonec jsem skončil čtvrtý a bodově jen kousek od třetího místa. Děkuji Kubovi Kykalovi za půjčení jeho motorky, děkuji Pepošovi za opravu mojí motorky a všem, kteří pomáhali a fandili.

Stunt GP 2016 Polsko - 1. kolo
I v letošním roce se Martin Krátký zúčastnil Stunt Grand Prix v Polsku, které je součástí závodů mistrovství světa ve stunt ridingu. Letos se jede šampionát na dvě kola. Polský závod doplní ještě na konci listopadu závod v Dubaji. Součet bodů z obou závodů určí konečného vítěze. Martin je po prvním závodu na pátém místě s nepříliš velkou ztrátou na třetí místo.V sobotním semifinále jsem udělal pár menších chyb a skončil jsem na 5. místě. V nedělním finále se mi podařilo zajet lepší jízdu a bodově byla má jízda třetí nejlepší ve finále. Snížil jsem bodovou ztrátu ze soboty, ale na lepší než 5. příčku to nestačilo. Teď mám čas potrénovat a v listopadu v Dubaji bych rád smazal bodovou ztrátu a dostal se na bednu. V neděli mě během dne začala zlobit převodovka, ale dalo se s touto závadou naštěstí jezdit :) Doufám, že jsem si technické problémy během dvou posledních víkendů vybral a příští týden na závodě v Londýně už bude vše fungovat bez problémů.

Martine díky a držíme palce.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist