Martin Krátký bodoval v Lotyšsku

Martin dosáhl skvělého 3.místa na stuntriderském závodě v lotyšské Rize. Jednalo se o součást v Eastern European Championship.

Ve dnech 9. – 11.5. Martin zaútočil na stupně vítězů v Lotyšské Rize, kde se konal již druhý závod východoevropského šampionátu Eastern European Championship. Soupeřilo zde 33 jezdců ze zemí, jako je Estonsko, Polsko, Litva, Finsko, Belgie, Česká republika, Rusko, Bělorusko a v neposlední řadě Lotyšsko. Do finále se jich probojovalo pouze 12. Mezi těmito jezdci samozřejmě nechyběl ani Martin, který se dokázal prosadit a získat dokonce obdivuhodné třetí místo. Třetí a zároveň poslední kolo je na programu v září v Moskvě.
"Po prvních dvou závodech v hale, na betonu, byl pro mě závod v Lotyšsku první v tomto roce na asfaltě. Na tom se cítím mnohem lépe a dokážu na něm zajezdit mnohem lépe než na kluzkém betoně. Před závodem jsem si dal za cíl bojovat o pódiové umístění. Po odjeté kvalifikaci jsem byl na třetím místě, pouze o čtyři body před domácím jezdcem Janisem Rozitisem. Který mě dvakrát na závodech, kde došlo na naše srovnání, porazil. Navíc hodinu před finále začalo přset a bylo jasné, že finále proběhne na vodě. Věděl jsem, že to nebude lehké udržet domácího borce za sebou, protože na mokru nemohu zajet některé triky, ve kterých mám navrch, takže jsem před finále trochu pozměnil taktiku na finálovou jízdu a vypustil jsem některé triky. Jel jsem tedy spíš na jistotu a soustředil se na napojení lehčích triků. Tato taktika se nakonec ukázala jako dobrá, uhájil jsem třetí místo a mohu hodnotit sobotní závod v Lotyšsku jako úspěšný."
Top5 jezdci:

1. Joona Vatanen, Finsko
2. Jurij Verhovnikov, Rusko
3. Martin Krátký, ČR
4. Jānis Rozītis, Lotyšsko
5. Vladimir Petrov, Bělorusko

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist