Chris Pfeiffer spáchal sebevraždu

Tohle je šok. Když se řekne moderní stuntriding, nemůžete si nevybavit Chrise Pfeiffera. Byl to právě on, kdo změnil kaskadérská vystoupení na balet po jednom kole. Vidět jsme ho mohli i u nás. Nyní přišla zpráva, že si tento legendární německý stuntrider, zdánlivě neustále usměvavý, ve věku 51 let vzal život.

Chris Pfeiffer jednoznačně patřil mezi ty největší a nejznámější tváře motocyklových kaskadérů po celém světě. Přitom od roku 2015 již vystoupení nejezdil, se soutěžemi se rozloučil ještě o pět let dříve. Jenže on byl osobnost, na kterou se nezapomíná. Sympaťák, pohodář a za řídítky prostě bůh.

Svou kariéru na dvou kolech, či spíše povětšinou na jednom, začal již v mládí, kdy se věnoval trialu. V 15 letech byl mistrem Německa mezi mládeží, o tři roky později triumfoval mezi dospělými v národním šampionátu hobby jezdců. O dekádu později začal aktivně jezdit enduro a v letech 1996, 1997, 2000 a 2004 vyhrál nejtěžší hard enduro závod na světě, Red Bull Hare Scramble neboli ikonické Erzbergrodeo. Tou dobou už ale koketoval i se stuntridingem, kde se posléze stal čtyřnásobným mistrem Evropy i světa. Na mezinárodní scéně na sebe upozornil úplně jiným pojetím, namísto brutálních akcí předváděl jemné akce a v jeho podání se jízda na motorce podobala baletu. Nejprve jsme ho vídali za řídítky Ducati Monster, zanedlouho jej ale draftovalo domácí BMW a stal se tváří bavorské značky, která na jeho počest prodávala i speciální edici svého naháče F 800 R. Když se konaly BMW Motorrad Days v Ga-Pa, věděli jste, že tam bude. Ať jako vystupující, nebo jako host.

Nyní svět zasáhla tragická zpráva: o uplynulém víkendu navenek usměvavý Chris Pfeiffer v 51 letech spáchal sebevraždu. Nejen skvělý sportovec, ale i milující manžel a otec. Renomovaný německý server Speedweek.com uvedl, že Chris podle slov manželky dlouhodobě trpěl depresí a jeho stav se v posledních měsících rapidně zhoršil. Poslední rozloučení proběhne v jihoněmeckém Trauchgau v sobotu 26. března. Čest jeho památce!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist