Závod od závodu jsme lepší, říká před britským podnikem Ježek

Světový pohár Superstock 1000 má na programu čtvrtý závod sezony a na britské ostrovy do Donington Parku vyrazil také český motocyklový jezdec Ondřej Ježek. Ten vzhledem k úmrtí tatínka neprožívá nejšťastnější období, ale dobře ví, že život jde dál. Na okruhu, kde si v minulosti zlomil nohu, chce opět útočit na bednu a rád by shodil hřebínek aktuálnímu lídrovi Lorenzu Savadorimu.

Páté místo v Aragonu, třetí v Assenu, třetí v Imole a průběžná třetí pozice ve Světovém poháru Superstock 1000. To je letošní vizitka českého motocyklového závodníka Ondřeje Ježka, který bojuje v barvách týmu TripleM by Barni Racing Ducati.

Od pátku 22. do neděle 24. května je na programu britský podnik v Donington Parku, kam se Ondra jako obvykle vydal s karavanem a součástí cesty byla i přeprava trajektem z Calais do Doveru. „Tentokrát jsme vyrazili v zesílené sestavě. Kromě Michala a Šárky nás po dlouhé době doplnila sestra Maruška,“ řekl Ondra, který se na tento okruh vrací po čtyřech letech.„Naposledy jsem tu byl v letech 2011 a 2009 a to se mi tu docela dařilo. Mám zdejší trať rád. Trochu více klouže, ale líbí se mi, jak je rychlá a pořád nahoru a dolů. Další takový klasický okruh podobně jako Imola. Akorát z roku 2007 mám špatnou vzpomínku, když jsem si v kvalifikaci zlomil nohu,“ zavzpomínal Ondra a dodal, že by rád pořádně zatopil aktuálnímu lídrovi Lorenzu Savadorimu, který má na svém kontě dvě vítězství a jedno druhé místo.

„Pokud chceme dále pomýšlet na titul, tak by nebylo od věci zastavit Savadoriho v jeho velkém rozletu. Je to velmi silný soupeř, ale my jsme závod od závodu lepší a lepší,“ má jasno český jezdec, který se rovněž těší na projížďky na kole. „V rámci tréninku tady kolo určitě vytáhnu, okolí je tu nádherné. Ale nesmím zapomenout, že se jezdí vlevo. Přece jen jsme v Británii.“

Závodní víkend odstartují dva páteční tréninky (od 10:15 a 16:45 hodin). V sobotu je třetí měřený trénink (od 12:15 hodin) a kvalifikace (od 17:30 hodin). Nedělní program zahájí STK1000 warm-upem a samotný závod má termín startu v 17:15 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist