V Misanu startuje Ondra Ježek druhý

Český motocyklový závodník Ondřej Ježek zajel i přes pád v kvalifikaci STK 1000 druhý nejrychlejší čas a do nedělního závodu odstartuje v Misanu z první řady. V šestém podniku sezony Světového poháru Superstock 1000 se jezdec týmu Triple-M by Barni Racing Ducati blýskl parádním časem, který ale nakonec překonal vedoucí muž seriálu Ital Lorenzo Savadori.

Sobotní program otevřel hned ráno třetí měřený trénink, ve kterém byl Ondra Ježek čtvrtý. V odpolední kvalifikaci byl český jezdec hodně blízko své druhé světové pole position, ale v jednom z rychlých kol upadl a kvalifikace pro něj předčasně skončila.

„Zvolili jsme taktiku zajet rychlý čas co nejdříve. Blížil se déšť ze severu, tak jsme nechtěli nic riskovat. Po třech kolech na starých pneumatikách jsem jel přezout. To mi patřilo šesté místo. Když jsem vyrazil s novou zadní gumou, hned jsem zajel super čas. A i další dvě kola byla hodně rychlá, takže jsem měl velký náskok na ostatní, ale ve čtvrtém kole přišel pád,“ prozradil Ondra Ježek.

„Při řazení na vyšší stupeň ve velkém náklonu se mi trochu zastavilo zadní kolo, ztratil jsem přilnavost a poroučel se k zemi. Naštěstí se mi ani motorce nic vážného nestalo, i když mě bolí kotník a mé Ducati upadlo řídítko a stupačka,“ uvedl český jezdec a závěrem dodal: „Start z druhého místa je parádní výchozí pozicí a věřím, že opět budu bojovat o umístění na pódiu.“

Kvalifikaci poznamenala ještě nehoda Salvadoriho a Masseie, po které na okruhu v Misanu musela dokonce zasahovat sanitka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist