V Jerezu testoval týden před závodem jezdec Ducati Ondřej Ježek

Český závodník světového poháru Superstock 1000 Ondřej Ježek testoval minulý týden v sedle Ducati Panigale na okruhu v Jerezu. Právě tam se o nadcházejícím víkendu jede předposlední podnik sezony STK1000, který přichází po skutečně velmi dlouhé letní přestávce. Proto týmy s radostí využily šance na jihu Španělska testovat a připravit své jezdce na finále roku.

V průběhu letní přestávky Ondřej Ježek intenzivně pracoval na fyzičce a dvoudenní test byl vyvrcholením příprav na závěrečné dva závody v Jerezu a Magny-Cours. Dvoudenní test provázely vysoké teploty, které se pohybovaly přes třiceti stupňů, takže tyto podmínky jezdce a jejich stroje na dráze řádně prověřily a také připravily na víkendový závod.

Český závodník týmu TripleM by Barni Racing Ducati je v průběžném hodnocení světového poháru čtvrtý a Jerez bude pro Ondřeje Ježka v mnoha ohledech klíčový nejen co se týče výsledku, ale také jednání ohledně jeho startu na divokou kartu v závodu SBK v Kataru a vůbec celé příští sezony 2016.

První den testu tým Ondřeje Ježka pracoval na nastavení, které nebylo ideální. „Po prvním dnu jsme nemohli být spokojeni. S Ducati nás trápila přilnavost, zejména u předního kola. Několikrát jsem motorku lovil téměř ze země. To vedro mělo samozřejmě vliv i na grip, ale s tím budeme muset v závodech počítat,“ uvedl český závodník, který chtěl druhý den překonat hranici minuty a pětačtyřiceti sekund.

To se mu nakonec povedlo, protože dokonce zajel 1'43,9 sekundy a byl nejrychlejším jezdcem Ducati. „Byla to náročná šichta, ale tvrdá dřina celého týmu se vyplatila. Podařilo se nám výrazně zlepšit podvozek a jak s nejrychlejším kolem, tak i se závodní rychlostí jsme spokojeni. Děkuji týmu za dobře odvedenou práci.“

Nejrychlejším jezdcem byl druhý v pořadí průběžného hodnocení STK1000 Roberto Tamburini. Ondřej ježek k jeho času na kolo závěrem dodal: „S tím jeho časem se příliš rovnat nedalo. BMW bylo nechytatelné.“

Test Jerez, Španělsko - Superstock 1000 (1.den)

1 - Tamburini - 1:44,0
2 - Russo - 1:44,6
3 - Ježek - 1:45,1
4 - Moser - 1:45,2
5 - Staring - 1:45,3

Test Jerez, Španělsko - Superstock 1000 (2.den)

1 - Tamburini - 1:43,1
2 - Ježek - 1:43,9
3 - Russo - 1:44,0
4 - Andreozzi - 1:44,2
5 - Guarnoni - 1:44,2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist